2010-05-11 17 views
前日同父母去沙嗲王食下午茶,都算唔錯。不過service就無之前同老公去咁好。一去到門口,有個阿姐問我哋幾多位。跟住叫我哋等。但等咗好耐都無人理我哋。 嗰阿姐淨係喺counter度按計數機計單...跟住等咗兩個字,個經理先走埋嚟再問我哋幾多位先俾飛我哋。入到去叫咗個豬軟骨拉麵,白咖喱豬扒金邊粉,白咖喱雞扒金邊粉,印度薄餅,牛油雞翼,椒鹽脆豆腐。 飲品可以叫menu上$15既飲品,多過$15就補錢。我哋叫咗草莓雪香,即磨凍咖啡同藍莓綠茶。個豬軟骨拉麵嘛嘛哋,好一般,無咩特別。 兩個金邊粉都好好味。啲豬扒用薑醃過,好有薑味,但唔辣。啱哂啲食唔到辣既人。嗰印度薄餅超級好食!!又夠熱,嗰皮又脆!! 好正!!牛油雞翼都好好味!! 啲雞翼夠哂大隻!味道都好!正!最後嚟個椒鹽脆豆腐,但啲豆腐有一舊係酸既?! 個皮就唔脆又散又有啲淋淋哋。唔會再試~啲嘢飲一般。杯咖啡同藍莓綠茶都okay .但杯草莓雪香,聽個名同佢menu上既picture好似好吸引,點知中招! 飲第一啖,即刻咗。啲珍珠有啲淋,個味道......藥水?!?!?! 好難飲!呢杯仲要係補錢!補左$3!好唔抵!總結:啲嘢食好正!飲品就飲

嗰印度薄餅超級好食!!又夠熱,嗰皮又脆!! 好正!!

牛油雞翼都好好味!! 啲雞翼夠哂大隻!味道都好!正!

最後嚟個椒鹽脆豆腐,但啲豆腐有一舊係酸既?!
個皮就唔脆又散又有啲淋淋哋。唔會再試~

飲第一啖,即刻
咗。啲珍珠有啲淋,個味道......藥水?!?!?!
好難飲!呢杯仲要係補錢!補左$3!好唔抵!

總結:啲嘢食好正!飲品就飲返正常個啲茶/咖啡算。下次會再去~
2010-05-09
$60 (Tea)
  • 白咖喱豬扒金邊粉
  • 白咖喱雞扒金邊粉