2019-08-10 328 views
平日趕頭趕命的返工,放假就想好好地嘆個港式早餐。比起all day breakfast,更多時候我會選擇茶記既經典火腿通太陽蛋凍奶茶😌之前留意到麗聲的早餐可以揀菠蘿油,覺得好抵就bookmark,搵日去食。入到去,一睇就知開左好多年,懷舊感滿滿,不是那種新餐廳噁心的扮懷舊來一份早餐,沙嗲牛金牌麵+菠蘿油+熱奶茶。未聽過金牌麵。上檯一試,好似福麵但又冇福麵的咁脹咁冧,好好食,食到尾都keep到冇發脹,麵條較幼,我最憎食麵一路食佢一路脹,搞到我好似同佢鬥快咁食,所以我好like個金牌麵。金嗲牛就正常。因為麵先上加怕個麵發脹,所以一直擱置佢。食完麵先食菠蘿油,菠蘿包不是剛出爐,皮冧,但塊牛油仲凍又唔硬身,牛油好,整體味道叫正常,跟餐唔洗加錢有菠蘿油你食,你仲要求d咩?!一個字,好抵食吖熱奶茶,都係正常,茶味濃👍食物正常,係個金牌麵特別好食,係食左咁多茶記最好食一間,仲有包菠蘿油,都係$32,抵食。有下次比好評同五星既原因係麵好食同抵食😊

入到去,一睇就知開左好多年,懷舊感滿滿
,不是那種新餐廳噁心的扮懷舊

來一份早餐,沙嗲牛金牌麵+菠蘿油+熱奶茶。
沙嗲牛金牌麵

。金嗲牛就正常。

菠蘿油

熱奶茶,都係正常,茶味濃👍

比好評同五星既原因係麵好食同抵食😊
沙嗲牛金牌麵