2020-02-23
而家周圍都咁多菌🦠出街食飯最驚就係污糟😣呢間餐廳每一張枱都會放咗一支消毒噴霧‼️飯前飯後都可以噴一噴🤤幾衛生✨不過強烈唔建議大家喺呢度切蛋糕🎂唔知係咪因為嗰段時間係轉場時間~我地比咗切餅費 但係零服務🧐連碟都冇比隻~比$50佢 淨係幫我地將個蛋糕放咗落隻碟度🤔-熔岩芝士炸雞麵包🧀 $148麵包睇落好脆 但係食落好淋身同埋煙韌🤣面頭有層焗到金黃色焦焦地嘅芝士😚下面就係海量嘅半融cheese 拉絲效果一流🤤不過芝士味就唔可以話好濃 偏奶香🍼似cream cheese多啲🧐啲炸雞好脆 炸粉好薄身✨估唔到肉質都幾嫩滑多汁😋將啲雞肉浸落啲芝士到一齊食真係好正😍食完啲雞仲可以食埋個農夫包同埋隔離啲墨西哥脆片👍🏻-韓式甜辣年糕炸雞🍗 $168 (全份)佢menu有好多野都有一隻🌶️ 但係完全冇辣味嘅🙈呢款有三隻 雖然係甜甜地 但係都真係幾辣下🧐呢度嘅年糕好得意係比較幼身嘅~不過我就鍾意正常嗰啲多啲🤣炸雞大約有八舊左右 每一舊都好大舊‼️但係因為佢有好大塊雞皮同埋雞骨 所以其實都唔太多肉😟呢款都炸得好脆 不過肉質就冇上面嗰款咁嫩滑😣值得一讚係呢度好貼心會提供手套 比人用黎食雞🧤-韓式蟹籽卷蛋🍳 $78呢個卷
熔岩芝士炸雞麵包🧀 $148
韓式甜辣年糕炸雞🍗 $168 (全份)
韓式蟹籽卷蛋🍳 $78
呢個卷蛋味道相當豐富🥰個蛋係好似玉子燒咁甜甜地 上面仲有好多蟹籽、沙律醬同埋甜辣醬😝最特別係佢卷蛋入面加咗啲飯 所以食落口感好得意😎不過我就嫌佢太多醬好濃味~因為其實舊卷蛋好細舊 蓋過晒蛋嘅味🙈
牛肉水冷麵(蘿蔔味湯底)💧 $78
全部嘢食都比較油膩 嗌番個水冷麵最好不過🤤個冷麵質感好爽口彈牙✨冷麵仲配左好多青瓜絲、蘿蔔絲同埋香梨🍐個湯底個味麵調得好好 唔會好鹹好濃味😝食落好清甜 好清新🥰佢啲牛肉係切好左一條條 牛味比我預期中濃好多‼️啲肉仲好滑 一啲都唔韌唔鞋🤩呢個都幾推介💓
拉絲芝士BB豬肋骨伴泡菜炒飯🐷$88
除咗芝士之外🧀個豬肋骨仲加咗BBQsauce 所以食落甜甜地🍯個豬肋骨比較少肉 骨同地肉都好難切開 🧐但係肉質都幾淋 唔會太肥 😛不過同上面一樣 個芝士係偏奶味🍼因為嗰日都幾多人去食 所以個炒飯淨係淺嘗咗兩啖🙈但係都食到有幾多泡菜🤤個飯唔會炒得好油 酸酸辣辣咁都幾惹味‼️
泡菜肥牛炒粉絲🐮 $78
個粉絲炒得好香 口感幾煙韌同好滑嘟嘟🤤除咗肥牛同泡菜之外 佢仲有蔬菜一齊炒😚呢個都淨係試左兩啖 覺得佢炒得幾油下🤫不過啲肥牛好滑💓但係就相對冇上面嗰款牛肉嘅牛味咁濃🙈
仲帶咗兩杯嘢飲✨
藍柑白桃梳打🍹 $34
呢杯梳打個味好fresh✨桃味好濃🍑藍柑就似lemonade嘅味🍋又有白桃嘅甜味 又有酸酸地嘅檸檬味👍🏻可以解膩😛
紫薯沙冰 🍠 $46
呢個沙冰真係好驚喜 勁香濃嘅紫薯味 又唔會話係死甜味💜成杯冰堆到實一實 勁滿成坐山咁🤤飲極都仲有🤣仲加左啲cream同埋四粒甜薯仔😋好豐富‼️不過要間唔中食下啲冰 如果唔係就會融晒🙈呢個好推介💓