淨係聽「馬六」個名都知道呢間餐廳係食星馬菜,價錢非常親民,平日午市經常滿座,假日唔使講,連下午茶都要拎飛排隊!餐廳嘅海南雞飯、喇沙湯麵、咖吔多士,都好啱我食,好多時候我自己一個都會幫襯呢間餐廳!今次平日難得早收工,仲趕得切食下午茶,拉埋同事一齊食!$200落樓可以食三個茶餐,再單點兩個小食,真係好抵!馬六無骨海南雞飯(餐) $65呢個海南雞飯我平時都成日食,火候啱啱好,雞肉好滑,無骨真係好正,跟黑醬油、辣椒醬、薑蓉3種醬料,雞油飯好香,而且粒粒分明,每次食都清晒!馬六魚三寶檳城蝦麵(餐) $52平時都係食喇沙湯麵多,今次試新嘢,見到Menu推介呢個麵一於試吓,點知有驚喜!湯底好重蝦嘅鹹香味,而且好足料,有齊魚丸、魚條、魚皮,仲有豆角、糖心蛋等配料,鋪滿晒成碗麵!下次可以再encore!斑蘭咖吔多士(餐)$28呢個咖吔多真係每次必食,多士又薄又脆,斑斕醬香得來唔會太甜,中間仲有塊牛油,香口得嚟都好邪惡!馬來手工拉茶(餐飲)由於大家都好鍾意奶茶,三個餐嘅餐飲都揀咗同奶茶相近嘅凍拉茶,不過拉茶冇港式奶茶茶味咁重,偏向奶味多啲,好順滑!娘惹芝麻蝦多士(2件) $18細細塊嘅多士由一層蝦滑一層麵

馬六無骨海南雞飯(餐) $65

馬六魚三寶檳城蝦麵(餐) $52

斑蘭咖吔多士(餐)$28

馬來手工拉茶(餐飲)

娘惹芝麻蝦多士(2件) $18
細細塊嘅多士由一層蝦滑一層麵包製成,再用芝麻包滿,食落勁酥脆卜卜聲,當小食啱啱好,唔會太飽,又有口感!

街頭雞肉串燒(2串)$26
沾滿惹味醬汁,味道豐富,雞肉幾厚實!