2009-03-01 6 views
知道這店生日係會送火焰雪山蛋糕, 又有紅雞蛋, 仲有即影即有相印埋月曆... 所以男朋友生日就去試下.我倆都揀了 "翡翠" 套餐. 有兩個頭盤, 芝士包, 餐湯, 森巴推介, 主菜, 甜品, 餐茶. 另外點了支紅酒. 店員比了兩隻不同大細的酒杯給我們.頭盤 : 蕃茄田螺酥盒, 甜酒浸鮮蝦, 黑松露野菌酥皮盒, 香芒焗帶子.芝士包 : 皮很香脆, 裡面係軟身的芝士森巴推介 : 海膽焗蟹蓋, 煙肉菠菜焗蠔餐湯 : 龍蝦湯, 雜菜湯 (菜湯極酸, 飲左一半就飲不下了)主菜 : 羊膝伴大蝦, 魚柳伴帶子甜品 : 士多啤利凍梳乎里, 心太軟伴雪糕所有的食物都普普通通, 沒有驚喜. 未食到主菜都差吾多飽了, 好彩主菜份量不大.因生日餐廳送火焰雪山蛋糕, 連埋本身套餐的甜品, 真的食到好飽呢本來還有自製朱古力, 但是在店外商場的走廊整的, 有點怪怪, 所以無整到.即影即有相片月曆很美.以這個價錢有咁多款食物, 真是好抵食了.

芝士包 : 皮很香脆, 裡面係軟身的芝士
森巴推介 : 海膽焗蟹蓋, 煙肉菠菜焗蠔
主菜 : 羊膝伴大蝦, 魚柳伴帶子
甜品 : 士多啤利凍梳乎里, 心太軟伴雪糕
所有的食物都普普通通, 沒有驚喜.
未食到主菜都差吾多飽了, 好彩主菜份量不大.
即影即有相片月曆很美.
以這個價錢有咁多款食物, 真是好抵食了.
$330 (Dinner)