2018-09-14
日日放工都見到勁多人係到等斬料,難得今日無帶飯,就衝黎試下。係門口睇以為佢好少位,但原來內有乾坤。午市係無set既,都係照Menu咁叫飯。佢定個價位比一般燒味飯高,但黎完我就明佢點解,因爲佢份量真係好多!你睇我叫左個雙拼,佢既份量基本上係一般燒味飯既1.5倍,而且重點係佢大件夾抵食!D 燻蹄我食過最好味嘅!好彈牙,肉質又好滑!而且唔會有一啲七彩顏色嘅油喺上面(街市買個d好興!)點白醋食真心一流! 牛展都炆得啱啱好!軟硬適中! 滷水味唔算好濃,但係都隱隱約約食到啲花椒八角味,淡淡地我都幾鍾意。本身諗住叫個五寶,可惜鹹蛋買曬所以就轉咗個四寶,有乳豬有燒鵝仲有叉燒燻蹄,呢個四寶都幾好味!乳豬皮好薄好脆,下面既肉滑捋捋,好好味!燒鵝燒得好香,都係皮脆肉滑!叉燒係正既!係我鍾意嘅瘦叉!一個字:香!食咗咁多肉點可以冇菜呀?所以我哋叫咗一碟菜! 生菜都幾清脆,正正常常無咩特別!每個餐都有一個嘢飲同埋一個中湯。老火湯都幾好飲!雖然已經食得好飽,但臨走之前都係忍唔住叫咗隻乳鴿,可惜佢脆皮乳鴿賣曬得返 鹵水乳鴿,好彩呢隻乳鴿都不負眾望!keep住有乳鴿香!皮好嫩肉好香! 整體嚟講呢間嘢都係好值得推介嘅!
每個餐都有一個嘢飲同埋一個中湯。老火湯都幾好飲!