由北京道1號搬去尖東𝘏 𝘻𝘦𝘯𝘵𝘳𝘦後 地方裝修感覺上無太大變化 一樣有海景有落地玻璃 (建議𝘣𝘰𝘰𝘬檯時可以𝘳𝘦𝘲𝘶𝘦𝘴𝘵 𝘸𝘪𝘯𝘥𝘰𝘸 𝘴𝘦𝘢𝘵𝘴🥰) 義日𝘧𝘶𝘴𝘪𝘰𝘯 設有𝘵𝘢𝘴𝘵𝘪𝘯𝘨 𝘮𝘦𝘯𝘶同𝘢 𝘭𝘢 𝘤𝘢𝘳𝘵𝘦 食物好多款式 今次我選擇𝘢 𝘭𝘢 𝘤𝘢𝘳𝘵𝘦 可以試多啲款(*•̀ᴗ•́*)و ̑̑𝙖𝙣𝙩𝙞𝙥𝙖𝙨𝙩𝙞|𝙨𝙩𝙖𝙧𝙩𝙚𝙧𝙨|前菜· 𝗿𝗲𝗱 𝗽𝗿𝗮𝘄𝗻 𝗮𝗻𝗱 𝘀𝗰𝗮𝗹𝗹𝗼𝗽 𝗰𝗿𝘂𝗱𝗼, 𝗰𝗮𝘃𝗶𝗮𝗿, 𝗰𝗲𝗹𝗲𝗿𝘆 𝗴𝗿𝗮𝗻𝗶𝘁𝗮, 𝘄𝗮𝘁𝗲𝗿𝗺𝗲𝗹𝗼𝗻 𝗮𝗻𝗱 𝗴𝗿𝗮𝗽𝗲𝗳𝗿𝘂𝗶𝘁 𝗴𝗮𝘇𝗽𝗮𝗰𝗵𝗼 $𝟯𝟱𝟴🦐西西里島紅蝦及扇貝冷盤配魚子醬、芹菜冰沙、西瓜柚子凍湯凍湯個味好特別 係西瓜同少少柚子香 入面有紅蝦同帶子 蝦肉質彈牙有咬口 扇貝偏薄但一樣好鮮甜· 𝗸𝗶𝗻𝗴 𝗰𝗿𝗮𝗯 𝘄/ 𝗰𝗮𝘃𝗶𝗮𝗿, 𝘀𝗲𝗮 𝘂𝗿𝗰𝗵𝗶𝗻 & 𝗰𝗿𝗮𝗯 𝗺𝗶𝘀𝗼 $𝟯𝟮𝟴 ⭐️⭐️🦀️帝王蟹肉配魚子醬及海膽蟹膏他他極級好食! 蟹肉份量好多 撈埋蟹膏 鮮甜creamy重蟹味超正 仲有蟹籽!!!!🥰 平時好怕食海膽但呢個海膽完全唔腥 又係好多 再加埋魚子醬 好推薦🫶🏻🫶🏻𝙥𝙞𝙯𝙯𝙚|𝙩𝙝𝙞𝙣-𝙘

𝙖𝙣𝙩𝙞𝙥𝙖𝙨𝙩𝙞|𝙨𝙩𝙖𝙧𝙩𝙚𝙧𝙨|前菜

🦐西西里島紅蝦及扇貝冷盤配魚子醬、芹菜冰沙、西瓜柚子凍湯
西西里島紅蝦及扇貝冷盤配魚子醬、芹菜冰沙、西瓜柚子凍湯

🦀️帝王蟹肉配魚子醬及海膽蟹膏他他

𝙥𝙞𝙯𝙯𝙚|𝙩𝙝𝙞𝙣-𝙘𝙧𝙪𝙨𝙩 𝙥𝙞𝙯𝙯𝙖|薄餅

· 𝗺𝗮𝗿𝗴𝗵𝗲𝗿𝗶𝘁𝗮 𝗽𝗶𝘇𝘇𝗮 𝘄/ 𝘁𝗼𝗺𝗮𝘁𝗼 𝘀𝗮𝘂𝗰𝗲, 𝗯𝘂𝗳𝗳𝗮𝗹𝗼 𝗺𝗼𝘇𝘇𝗮𝗿𝗲𝗹𝗹𝗮 & 𝗯𝗮𝘀𝗶𝗹 $𝟭𝟴𝟴
🍕番茄羅勒水牛芝士薄餅
好𝘤𝘭𝘢𝘴𝘴𝘪𝘤既𝘮𝘢𝘳𝘨𝘩𝘦𝘳𝘪𝘵𝘢 𝘱𝘪𝘻𝘻𝘢 薄批口感無太大記憶點 味道好𝘤𝘭𝘢𝘴𝘴𝘪𝘤 如果鍾意𝘮𝘢𝘳𝘨𝘩𝘦𝘳𝘪𝘵𝘢 𝘱𝘪𝘻𝘻𝘢就會鍾意 價錢幾抵食!
番茄羅勒水牛芝士薄餅

𝙨𝙖𝙨𝙝𝙞𝙢𝙞 & 𝙨𝙪𝙨𝙝𝙞|刺身 & 壽司

· 𝗽𝗿𝗲𝗺𝗶𝘂𝗺 𝘀𝗲𝗹𝗲𝗰𝘁𝗶𝗼𝗻 𝘀𝗮𝘀𝗵𝗶𝗺𝗶 𝗽𝗹𝗮𝘁𝘁𝗲𝗿 / 𝟭𝟴 𝗽𝗶𝗲𝗰𝗲𝘀, 𝟲 𝘁𝘆𝗽𝗲𝘀 𝗼𝗳 𝘀𝗮𝘀𝗵𝗶𝗺𝗶 $𝟱𝟵𝟴 ⭐️
🍣精選刺身拼盤
刺身每款都夠厚身 新鮮 個人最鍾意係三文魚同甜蝦 其他係我平時唔鍾意食既魚但入口都ok唔錯!
精選刺身拼盤

· 𝗽𝗿𝗮𝘄𝗻 𝘁𝗲𝗺𝗽𝘂𝗿𝗮 & 𝗰𝗵𝗼𝗽𝗽𝗲𝗱 𝘀𝗰𝗮𝗹𝗹𝗼𝗽 𝘄/ 𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝗶𝗸𝗼 𝘀𝗮𝘂𝗰𝗲 𝟲𝗽𝗰𝘀 $𝟮𝟯𝟴
🍤帆立貝炸蝦天婦羅伴明太子醬卷
呢個少少失望 炸蝦天婦羅皮太厚同埋淋身 蝦份量比想像少 帆立貝係撈埋明太子醬鋪係卷面 好食既 但都係太少
帆立貝炸蝦天婦羅伴明太子醬卷

𝙨𝙚𝙘𝙤𝙣𝙙𝙞|𝙢𝙖𝙞𝙣 𝙘𝙤𝙪𝙧𝙨𝙚|主菜

· 𝗰𝗼𝗻𝗳𝗶𝘁 𝘀𝘂𝗰𝗸𝗹𝗶𝗻𝗴 𝗽𝗶𝗴, 𝗯𝗮𝗹𝘀𝗮𝗺𝗶𝗰-𝗴𝗹𝗮𝘇𝗲𝗱 𝗽𝗲𝗮𝗿, 𝗰𝗮𝗿𝗿𝗼𝘁𝘀 & 𝘁𝗿𝗼𝗽𝗲𝗮 𝗿𝗲𝗱 𝗼𝗻𝗶𝗼𝗻 𝗽𝘂𝗿𝗲𝗲 $𝟯𝟲𝟴
🐷油封乳豬仔肉配胡蘿蔔、紅洋蔥醬及香醋梨
份量偏細 肉較薄身 不過皮好脆 肉+脂肪好juicy
洋蔥醬同醋梨 酸酸甜甜令食落無咁漏
油封乳豬仔肉配胡蘿蔔、紅洋蔥醬及香醋梨

𝙙𝙚𝙨𝙨𝙚𝙧𝙩 | 甜品

· 𝗮𝗾𝘂𝗮’𝘀 𝘀𝗶𝗴𝗻𝗮𝘁𝘂𝗿𝗲 𝘁𝗶𝗿𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂 $𝟭𝟰𝟴
☕️自家製意大利芝士蛋糕
係自己扑開朱古力外皮 (𝘨𝘪𝘮𝘮𝘪𝘤𝘬野)中間再有𝘮𝘢𝘴𝘤𝘢𝘳𝘱𝘰𝘯𝘦 𝘤𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦同手指餅 有酒味有咖啡味 除咗偏甜咗少少都𝘰𝘬😌
𝗮𝗾𝘂𝗮’𝘀 𝘀𝗶𝗴𝗻𝗮𝘁𝘂𝗿𝗲 𝘁𝗶𝗿𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂

—————————————————————
😋 𝘵𝘢𝘴𝘵𝘦? 8.34/10
🥳 𝘦𝘯𝘷𝘪𝘳𝘰𝘯𝘮𝘦𝘯𝘵? 9/10
🤑 𝘤𝘱 𝘷𝘢𝘭𝘶𝘦? 8/10
🤩 𝘳𝘦𝘷𝘪𝘴𝘪𝘵? 8.9/10
—————————————————————
📍 𝗔𝗾𝘂𝗮
17/F, H Zentre, 15 Middle Road, Tsim Sha Tsui, Hong Kong Hong Kong
西西里島紅蝦及扇貝冷盤配魚子醬、芹菜冰沙、西瓜柚子凍湯
番茄羅勒水牛芝士薄餅