2023-09-11
行過朗豪坊見到哩間甜品幾有特色,牛角酥款式好少見,咁試試。哩間牛角酥唔係出面果樣,好似一款薄餅果款,好得意。原味特大牛角酥,話原味,其實焦糖味好重。牛角酥壓到薄薄一片,食落好脆口,同埋食得出牛角酥層次,唔錯。玉桂蘋果脆脆特大牛角酥,買嘅時候,侍應特別出聲話玉桂味會好濃,如果唔太鐘意食玉桂味建議換其他。我同屋企人都勁鐘意玉桂味,咁一定要試試啦。哩款食落同原味好似,不過多咗蘋果脆脆豐富咗口感,同埋勁香濃嘅肉桂味,好味。麥提莎曲奇,曲奇好厚身,差唔多1CM厚,食落一件都飽曬。特濃朱古力曲奇,落咗好多朱古力,食落都有少少朱古力粒,鐘意食朱古力嘅一定唔好錯過哩款曲奇。肉桂蘋果曲奇,蘋果糖漬同埋風乾咗,加入到曲奇裡面,同肉桂味曲奇好夾。海鹽脆脆焦糖朱古力曲奇,焦糖味好突出嘅一款曲奇,就算加入少少海鹽,食落都唔會覺得鹹,OK。
玉桂蘋果脆脆特大牛角酥,買嘅時候, 侍應特別出聲話玉桂味會好濃,如果唔太鐘意食玉桂味建議換其他。我同屋企人都勁鐘意玉桂味,咁一定要試試啦。哩款食落同原味好似,不過多咗蘋果脆脆豐富咗口感,同埋勁香濃嘅肉桂味,好味。