2018-04-15
今日約左朋友係九龍灣見面,佢話知道有間新開既Monaco burger想去試下,所以就約左係Grubers等。因為真係好少黎呢到同埋跟左Openrice由B出口過黎,所以我搵左好耐先搵到。原來佢係MCL戲院後面,係九龍灣地鐵站我覺得A出口比較近。入到去會有人比Menu我地,坐低簡好先去買既。我地都係叫$88 Combo, 朋友叫左Truffle漢堡加蛋同Extra cheese 配Sexy fries同埋Chicken nuggets; 我呢就叫左阿根廷香料漢堡加Pickles同Caramelized onion 配細沙律。朋友要Chocolate milkshake,我就普通Sparkling water。 點完餐拎左沙律同埋飲品,仲有個Pager比你放枱面等主角黎。沙律份量岩岩好,生菜好新鮮,仲配埋脆卜卜既煙肉碎同Croutons,口感一流。個醬鹹鹹地,好開胃,怕肥都唔洗驚,因為佢所有料都係On side既,落多落少自己話事。Sexy fries比薯角脆好多,食落似加厚既薯片多啲。茄汁,Mayo同Mustard都係自助既。Chicken nuggets就比平時食開既香口Juicy好
Sexy fries比薯角脆好多,食落似加厚既薯片多啲。茄汁,Mayo同Mustard都係自助既。Chicken nuggets就比平時食開既香口Juicy好多。
主角黎啦,我既阿根廷香料漢堡味道都幾重,漢堡好多汁,如果鐘意食香草既人一定要試呢個。可能因為加左Pickles,令成個Burger更重口味,個人認為可以唔加都得。
至於朋友既Truffle漢堡呢,一樣好Juciy,不過松露味唔算好濃好濃個隻,一般人都好易接受既味道。個驚喜反而係個蛋到,佢個蛋黃係半熟嫁,一路食一路有蛋汁流出黎,勁香啊!
美中不足既係因為兩個漢堡都太Juicy啦,令到個包吸晒啲汁變得好Soggy。如果改善到就好啦!今日食左個咁豐富既午餐,又要努力做運動啦!