2024-05-10
GOOD DAY COFFEE CO.📅 係一間我盼望已久咖啡店☕️佢每間分店都有特色甜品✨️而錦田分店就喺巴斯克西多士🍞雖然今次就冇試到‼️佢位置比較隔涉💨但人氣非常高👩👧👧有室內及室外位置🪑戶外位置係露營風⛺️中午坐出面就會有啲曬☀️🍑開心果Terrine ✨️終於可以試到我盼望已久開心果Terrine🤭之前去過佢地分店,三次都食唔到🥲 今次終於食到,但係等咗差唔多一個鐘先上枱⏳️一上枱係好硬,表面仲有少少結冰❄️店員建議我哋放一陣先食⏰️放咗一陣之後切落去的確好軟滑,佢喺有兩層色2️⃣最頂有開心果碎,而淺色嗰層食落去有開心果味道✨️但係就有少少比忌廉芝士冚住咗🧀而深色嗰層就硬啲,都幾creamy 🍑抹茶蜜桃梳打🍵🍑完全係因為比佢隻杯吸引叫咗。佢係一隻大啤酒杯🍺外型十分可愛喺日本卡通😍但裡面飲品就一般般😖佢係抹茶🍵+加蜜桃🍑再加梳打水。飲落去有氣泡感🫧幾清爽。但整體三樣有啲分開🍑Hotcha Latte
🍑開心果Terrine ✨️
🍑抹茶蜜桃梳打🍵🍑