呢間拉麵之前已經食過好幾次😋當時聽朋友講呢間拉麵店係一位日本人開既餐廳🤩所以拉麵既味道可能地道D,濃郁D👍我今日又再帶其他未食過既朋友仔黎一嘗地道拉麵既味道啦啦啦🥳呢度既拉麵湯底總共有🖐️款,不過全部都係濃厚鷄白湯做主要湯底,有別於其他拉麵店用既豬骨湯底。之前就食開辛之味增湯🤤🤤今次試下新款式,而每款拉麵都附有味玉🥚(溫泉蛋),洋葱🧅、京蔥、錦爽鷄腿肉。講下個味玉先,係超正👍睇相就知道超流心,好滑好香; 錦爽鷄腿肉,一食就只能用爽滑兼彈牙形容,同埋一食就知係鷄腿肉😂而且鷄味濃,好吸引。翡翠濃湯冷沾麵 $88一上菜,我見到碗湯係綠色既😂,就同朋友仔討論究竟用咩整既,會唔會係菜湯黎?但用咩菜呢🧐🧐係强烈好奇心既驅使下,我走左去問老闆。老闆話呢一碗主要係用菠菜、葱、蒜、洋葱加埋攪碎,再加入其他唔同蔬菜一齊熬製而成🤩飲落去,係有好濃厚既菜味,但完全無草青味,係好飲既👍連平時食飯講明走綠既朋友仔,都話係好飲既。但我個人就比較中意下面既蝦湯多D😋沾麵小知識:沾麵有分冷、熱,而湯底會較拉麵湯濃,但相對都會咸D。海老(蝦🍤)味增冷沾麵 $90睇相都知海老味濃啦,超多櫻花蝦,好正,净係見到D蝦都覺得啖湯好

翡翠濃湯冷沾麵 $88

海老(蝦🍤)味增冷沾麵 $90
睇相都知海老味濃啦,超多櫻花蝦,好正,净係見到D蝦都覺得啖湯好濃😋😋。飲落去真係好香。超級中意蝦湯既我,係一啖接一啖,正!(不過我之後飲左好多杯水😂😂因爲沾麵既湯真真係比拉麵湯濃縮D。)

黑松露濃湯熱拉麵 $ 108
離遠已經聞到好大陣黑松露既味道😍😍但上菜既時候,碗湯又唔會黑卒卒,Keep住係奶白奶白🤩飲落去好香,同埋飲得出有雜菌味👍我個人覺得雜菌同黑松露真係Perfect Match,所以無放錯料🤤🤤

點解我會知曬三款既口味?無錯!我三款都有好認真試,三款都飲過🤣🤣

再加✌️款小食,包括:
雞肉丸子4粒 $20
好似IKEA既丸子🍡好好食。

餃子5件 $22
賣相好靚,味道都幾好🤓但稍微淋左少少,如果再煎到脆身D,口感會更好。

• 海老味噌拉麵
  • 錦爽雞肉丸子