2021-05-19 843 views
富記麵家清湯牛腩河+黑白墨丸自家酥炸魚皮價錢💲: $40+9/ $23好味程度😋: 3.6/5服務🍴: 3.6/5環境🗾: 3.3/5性價比🥢: 3.3/5回頭率😚: 3.3/5-灣仔有檔富記麵家,一向都幾出名,之前都有睇過佢地的報導💛 今次去開個邊就試左。避開lunch hour就會小人啲架啦!-✅清湯牛腩河+黑白墨丸。首先湯底真係幾清,唔太油,飲落有啲牛味,唔會口渴個隻😆 河粉好滑同完整👍🏻有一舊白蘿蔔都好甜冇渣。牛腩雖然我唔知咩部位,但好腍😋邊位有小小膏,好香🤓 有肥有瘦,好適中。招牌的黑白墨丸,比較細粒,但好彈牙,食到好香的墨魚香同粒🤩 比起出面的就係用人手擠同埋冇落咁多粉。但加$9得2粒丸,都唔平下。-❌自家酥炸魚皮。佢地用左黃鱔魚皮,塊塊都好大片,一啲都唔碎👍🏻 新鮮炸起,唔太油膩。但我比❌因為有1/3碟都勁硬‼️係咬唔到的硬,完全冇魚皮的鬆化,陣完湯都一樣咬唔到🥵 希望係我咁唔好彩啦。
富記麵家
清湯牛腩河+黑白墨丸