2024-08-16
以前宜安街附近全部都係salon,今日經一經過,發現多左好多食肆,可能成條街轉型中,搵食之際見到間門面幾正式嘅泰菜,所以就入去試下。椰汁冰、龍眼冰 🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️呢d天氣飲返杯真係無得輸,而且大大杯,椰汁夠濃味、而龍眼冰d龍眼都幾多,清涼又涼甜菠蘿炒飯🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️飯粒粒粒分明,夠乾身,黃薑粉味好出,有樣嘢抵讚就係佢地用新鮮菠蘿炒,唔係用罐頭就已經夠誠意。馬拉盞炒通菜🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️呢間通菜真係值得一試,夠鑊氣,出面好多都會落醬落到勁咸,但呢間我覺得算係啱啱好,食到菜味,菜身爽脆,連埋蝦乾一齊食好夾🥰冬蔭公湯 🅰️🅰️🅰️🅰️夠辣亦都有椰漿味,所以好惹味😋湯料夠多,有菇、香茅又有海鮮,佢地嘅蝦係用新鮮嘅,食落有蝦味,辣得好過癮。係觀塘內街有間有質素嘅餐廳,見出面人流通常係等緊小巴返緊屋企嘅人,所以大家不妨入去內街搵下嘢食,推介大家嚟試下!
椰汁冰、龍眼冰 🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️
菠蘿炒飯🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️
馬拉盞炒通菜🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️