2022-09-09 569 views
作為一個資歷尚淺既領隊,都有過百次飛行航程,但係都真係未試過坐頭等🫣哈哈,幾萬蚊搭一程飛機我冇錢,不過坐喺頭等機艙位置食餐飯都好爽🤣🤣餐廳好多細節位都做得好足,首先最有驚喜一定係印有自己名既登機證,像真度超高,絕對唔係普通紙印出黎既感覺🤣Post上IG story好多人都以為我真係飛左🫣頭等機艙位置好有私人空間感,除左有飛機窗口、頭頂既行李儲存箱、飛機上既餐車、分隔簾,仲有真係喺飛機上面拆落嚟嘅指示燈🤣🤣仲可以自己撳掣開頭頂嘅閱讀燈同埋撳掣叫人,好得意🥰🥰另一個像真位就係出面幅”Departure”牆🤣🤣除咗有精美嘅登記證,頭等機艙仲有專屬既Welcome Drinks,好靚既藍色甜酒同專屬既燒菠蘿配椰香菠蘿沙冰,放喺白色嘅雲朵碟上邊,真係好好feel 🥰🥰🎈螺旋槳拼盤$158🎈蕃茄水牛芝士沙律 $75個拼盤係必食推介,有炸魚薯條、炸魷魚圈、buffalo wings、蕃茄salsa 多士、千層炸薯配黑松露蛋黃醬😋最有驚喜係個千層炸薯,外脆內軟,食到薯仔特有既味道👍🏻👍🏻食完邪惡嘅螺旋槳拼盤,食返個開胃嘅蕃茄水牛芝士沙律,再準備食主菜🤗🎈紐西蘭牛扒 $198雖然店員有講過係咩位置,我依

🎈螺旋槳拼盤$158
🎈蕃茄水牛芝士沙律 $75

🎈紐西蘭牛扒 $198
雖然店員有講過係咩位置,我依稀記得應該係rump既位置🤣🤣好有肉香味,可以配埋唔同味道既牛油試下,夠晒特別🤣
香草蒜蓉牛油、白蘭地芥末籽牛油、煙燻辣椒牛油,3款都各有特色🥰

🎈火焰紅酒燴羊膝 $218
超級適合打卡,我肯定呢個菜式就算坐頭等都食唔到,因為飛機係唔可以點火🤣🤣羊膝好淋好入味,火焰過後除左酒香,仲有Rosemary嘅香味👍🏻

🎈廚師精選義大利麵 $148
今晚既廚師精選係龍蝦汁海鮮意粉,係茄味龍蝦汁,食落冇咁漏👍🏻Mix seafood 份量好多,不過我個人鍾意大隻海鮮多d🙈

🎈秘製特濃朱古力磚
香濃軟滑嘅黑朱古力磚,感覺有少少似mousse cake,配埋雲呢拿雪糕同埋焦糖飛機👍🏻👍🏻

🎈Green Island(cucumber, lemon juice, mint & soda) $34
🎈Rosy Garden(pineapple juice, raspberry juice, ginger ale)$34
我想講呢到飲野真係超抵,3-4點低至$12,4-6點就$22👍🏻如果喺公司附近,應該一定好易撞到同事happy hour🤣🤣

呢度另外一樣嘢都好出色,就係辣椒粉🥵🥵我冇勇氣試一百萬辣度魚蛋,但係枱面上面都有提供十萬同二十萬辣度嘅辣椒粉,配小食、牛扒同埋意粉都好夾,會有唔同嘅味道出現😊
2022-09-06
$500 (Dinner)
  • 火焰紅酒燴羊膝
  • 螺旋槳拼盤