梗係跟住朋友去搵食啦!雖然唔係話好方便,但係呢間小店就充滿驚喜,佢哋嘅環境同食物嘅味道,真係出乎我意料之外!亦都明白點解朋友要我一定嚟試下一坐低畀佢哋句 即叫即做 耐心等候 吸引住,而且佢地既辣又能夠分到幾種層次,可以照顧到唔同口味嘅人。而最後見到佢哋介紹個紅油抄手更加相信佢哋想搵到知音人介紹返佢哋有四款粉麵嘅 ,而我自己就最鍾意係沙河粉。 夠曬闊身兼厚生,食起上嚟,亦都非常之有口感。更重要嘅係佢哋嘅粉麵都好掛到啲湯汁,非常之惹味。.爽口土豆絲 $10叫咗一個粉麵,可以另外加十蚊叫一個小食。呢個土豆絲真係好爽口!而且佢比較細條,好容易入口!加上又酸又辣嘅汁,非常開胃 越食越起勁.爽滑木耳 $10雖然佢細細碗,但係份量都幾多㗎!而且木耳本身好滑,索咗啲汁之後,令到木耳嘅口感更加厚滑,非常之有咬口.招牌醉凍雞翼 6隻 $36將啲雞翼一開二,方便入口雞皮同雞肉都好嫩滑,仲帶點酒味嘅芳香.招牌錫紙貝殼粉 $52其實我哋幾好奇點解要用錫紙包住啲湯麵,原來店員話返畀我哋聽,係為咗保持食物嘅鮮味同埋溫度。 呢份心意我亦正正感受到個湯同粉真係好出色呀!而且大家有冇留意到佢哋嘅沙白其實都係脹卜卜,好大粒

爽口土豆絲 $10

爽滑木耳 $10

招牌醉凍雞翼 6隻 $36
將啲雞翼一開二,方便入口
雞皮同雞肉都好嫩滑,仲帶點酒味嘅芳香
招牌錫紙貝殼粉 $52

而且大家有冇留意到佢哋嘅沙白其實都係脹卜卜,好大粒,非常之鮮甜嫩滑😍 仲要咬落去一啲沙都冇,不知不覺越食越多🤣
如果叫粉嘅話,可以另外再加多幾蚊,就可以買到枝飲品,真係幾抵嫁!
食完呢餐唔會覺得好口渴,除非你叫啲嘢好辣喇
2018-07-06
Type of Meal