2021-11-04 1775 views
想真係有韓國feel,韓珍就岩晒🤣餐廳唔單止超多韓語食客光顧,連職員之間都係用韓文溝通,環境即刻好有feel 😈首先一定要介紹下佢地既前菜,款式超多之餘又要好味,仲要冇另外收錢,因為食過幾間都會按人頭收前菜錢🙈成張枱放滿晒野果種感覺真係好滿足,未食都已經心情好🤣🤣🤣今次我地就有泡菜、魚糕、鵪鶉蛋、芽菜、魷魚、仲有埋沙律同埋蛋餅。另外我地食燒肉當然唔少得仲有生菜、蒜片、青辣椒同埋麻油海鹽、黃豆粉、麵豉醬同埋有醬汁的爽脆洋蔥,睇排場真係好架勢🤗🎈韓珍新鮮的套餐(八方美人) $588叫得八方美人當然就包含左8款韓燒食材,開頭以為好少,但係我地兩個人最後差d都食唔晒🤣一個set有齊牛舌、雪花牛肉、豬頸肉、護心肉、豬肩肉、醬油雞肉、烤大蝦、鮮鮑魚。其實真係好滿足,咩都可以試🥰雪花牛肉好有牛味,同日式燒肉好唔同。一向韓燒我都麻麻地雞肉,點知今次好有驚喜,醬汁個味岩岩好,雞肉亦都好滑。醃好嘅鮑魚都清乾淨左內臟,又淋又入味👍🏻🎈醱酵人蔘雞湯 $108朋友未食燒肉之前就驚唔夠食,話就黎冬天要叫番個人蔘雞湯補下🤣🤣$108有原隻雞真係好抵食👍🏻本來我地諗住燒肉set有鮑魚就叫左普通版既人蔘雞湯,點知我地潷

🎈韓珍新鮮的套餐(八方美人) $588

🎈醱酵人蔘雞湯 $108
朋友未食燒肉之前就驚唔夠食,話就黎冬天要叫番個人蔘雞湯補下🤣🤣$108有原隻雞真係好抵食👍🏻本來我地諗住燒肉set有鮑魚就叫左普通版既人蔘雞湯,點知我地潷潷下湯發現有隻鮑魚😋😋唔知係比錯左定係店家比驚喜🤣🤣

🎈Korean Peach Juice $20
🎈Korean Pear Juice $20

職員除左會主動換個烤網,仲幫我地剝蝦殼,咁當然唔係用手剝啦🤣🤣我開頭都係以為佢行埋黎換網,點知佢行埋黎拎起較剪同鉗就幫我地剝蝦殼,手勢仲好純熟👍🏻

今次聽到隔離枱食醬油蟹話好正,下次都要黎試下先😋😋
2021-11-03
$400 (Dinner)
  • 八方美人
  • 前菜