2016-06-17
呢間位於D2既日本餐廳, lunch既時候都幾多人排隊佢地價錢唔屬於平(屬中價), 但佢呢度好有日本餐廳既feel, 因為佢除左坐既位之外, 仲有一邊係需要除鞋坐的! 感覺真係好有日本, 家既感覺!日本餐廳最出名既一定係刺身, 小妹我反而對魚既刺身麻麻地, 不過黎呢度必叫既一定係呢個丼!!海膽, 甜蝦, 帶子, 魚子 既(北海丼)都係我頭幾位最食既刺身, 呢個飯仲要有齊我最愛既野, 唔叫點得! 平時出面既海膽都係就咁舖上飯面,呢度既海膽用左一塊好薄既白昆布包住, 入口好鮮同好甜美, 完全冇奇怪的味道, 超正呀! 甜蝦都算幾大隻, 食落口好彈牙, 唔係d平貨仔既甜蝦帶子都幾厚同好大塊, 食落都幾鮮甜 而魚子食落好脆口同埋唔會好腥, 因為如果唔夠新鮮既其實個皮會比較林身, 但呢個認真唔會!而且佢呢度既lunch set仲有好多前菜嫁! 同埋會有一個小小既甜品送比大家食
海膽, 甜蝦, 帶子, 魚子 既(北海丼)
甜蝦都算幾大隻, 食落口好彈牙, 唔係d平貨仔既甜蝦
帶子都幾厚同好大塊, 食落都幾鮮甜
Other Info. :
沙律, 白飯 同面豉湯如果唔函大家係可以叫staff免費幫你加嫁!