2023-09-22
豬屋係大圍一間特色日本料理店,佢最特別嘅地方係內部裝修非常日式。佢嘅菜式豐富多樣,包括小食吉列蠔同主食蒲燒鰻魚咖喱飯配吉列蝦同青森便當。- 小食: - 吉列蠔:一道精緻嘅小食。蠔被烤至微熟,外層酥脆,內裡鮮嫩多汁。配以特製醬汁,增添了菜式嘅風味。吉列蠔味道鮮美,絕對係一個不容錯過既選擇。- 主食: - 蒲燒鰻魚咖喱飯配吉列蝦:呢個主食結合咗蒲燒鰻魚同咖喱飯,再配上吉列蝦。鰻魚經過蒲燒烤製,肉質鮮嫩多汁,滋味獨特。咖喱飯香氣四溢,配合鰻魚更加美味。吉列蝦外脆內嫩,提供了一種口感上嘅對比。這道菜式結合日本傳統蒲燒和咖喱風味,絕對能滿足你。 - 青森便當(入面包括咖喱飯,燒汁豬頸肉,豬軟骨,加州卷,味付螺肉)呢個便當給人一種豐盛感。咖喱飯香氣四溢,配合燒汁豬頸肉同豬軟骨,肉質鮮嫩多汁。加州卷提供了一種清新的口感,而味付螺肉作為前菜,增添了整個便當的豐富度。青森便當結合了不同嘅日本傳統風味,每一款都帶來不同的驚喜。豬屋以其內部裝修非常日式而聞名,帶給你一種身臨日本的感覺。佢嘅菜式非常精緻,提供了多種選擇。無論係吉列蠔、蒲燒鰻魚咖喱飯配吉列蝦定青森便當,你都可以品嚐到道地嘅日本美食。
- 小食:
- 主食: