2022-09-26
今晚肥妹仔約咗久違嘅好朋友食飯,揀咗喺旺角呢一間西餐廳,方便大家散水。估唔到地點方便之餘,佢嘅食物水準質素亦都幾好,而且超級有氣氛!經典烤焗香辣雞中翼 $57雖然雞中翼係一啲大路嘅菜式,但係呢度做得唔錯!雞翼外表焗到微脆,雞翼一啲雪味都冇,食落去好惹味,送酒一流!藍青口配香蒜白酒汁 $119肥妹仔如果見到呢一款菜式通常都會叫,因為肥妹仔好鐘意香蒜白酒汁。蒜味同酒香好濃,青口嘅份量都唔少,如果有埋香脆嘅多士伴碟,點埋汁嚟食就真係冇得彈。芝士軟殼蟹窩夫漢堡 $109肥妹仔食窩夫通常都係食甜品嗰陣食,但係呢一度作為一個鹹點,肥妹仔又點會唔試啊?芝士味好濃,軟殼蟹炸到非常之香脆,值得一提嘅係佢嘅waffle比較偏甜,食食吓會有一種食緊甜品的感覺,伴碟嘅薯條亦都炸得香脆,份量好大好滿足。黑松露肉醬千層麵 $138黑松露幾時都係肥妹仔至愛,肉醬千層麵更加唔使講,呢兩個組合加埋一齊無敵!黑松露味好香,肉醬亦都非常之多,肥妹仔覺得如果佢個份量再大啲嘅話就會超級大滿足。Wet dog lemon peach $85如果鍾意檸檬味偏重嘅朋友一定要試!佢嘅水果味好濃,飲落去酒精濃度唔算好高,最主要都係有嗰種
經典烤焗香辣雞中翼 $57
藍青口配香蒜白酒汁 $119
芝士軟殼蟹窩夫漢堡 $109
黑松露肉醬千層麵 $138
Wet dog lemon peach $85
如果鍾意檸檬味偏重嘅朋友一定要試!佢嘅水果味好濃,飲落去酒精濃度唔算好高,最主要都係有嗰種水果甜味。