2023-09-28
尖沙咀天文台道8號樓上6樓開咗一間酒吧餐廳Wavy,呢間酒吧餐廳地方都很大,座位坐得舒服,更有live Band、桌球、掟飛鏢、玩酒game。星期日、一、二、四更邀請BUSKING到場表演20:30-23:30,00:00後更可以上台唱歌。👍今日星期三沒有Live band但餐廳都不停播放音樂,都很適合食飯傾計,啱曬收工放假同朋友出嚟聚會輕鬆下。🫶💯menu食物選類雖然唔多,但沙律🥗、小食🍟🌮🍗、意粉🍝等都有好幾種畀客人選擇仲有生蠔🦪,而且價錢唔貴,食物質素一啲都唔差。😋👍酒類🍾🍷🥃🍺同非酒精類🍸🍹🧃飲品選擇都好多,凡叫小食送一杯同價飲品第二杯半價,都幾抵。💥👍💯炸魚🐟薯條🍟$108四塊炸魚柳🐟每塊都大大塊,表面炸得很香脆內裡魚柳仍保持肉質鮮嫩唔乾,薯條🍟新鮮炸大大條很脆口,配有三個醬汁畀客人選擇。😋🤤🫶💯鹽燒生蒜🧄牛仔扒🐮🥩$138牛仔扒🐮🥩燒到五成熟肉質嫩滑多汁,啲邊脆脆地,牛仔扒🐮🥩上布滿了生蒜粒🧄,一齊吃有少少辛辣感覺,幾好食。🤤😋👍白汁香蒜海鮮意大利麵🍝$138意粉畀我想像中大碟和量多,上面有三隻大青口,意粉裏面有很多配料,有洋蔥粒🧅、魷魚粒🦑、蜆肉和蝦仔🦐,意粉汁煮得好
炸魚🐟薯條🍟$108
鹽燒生蒜🧄牛仔扒🐮🥩$138
白汁香蒜海鮮意大利麵🍝$138
意粉畀我想像中大碟和量多,上面有三隻大青口,意粉裏面有很多配料,有洋蔥粒🧅、魷魚粒🦑、蜆肉和蝦仔🦐,意粉汁煮得好 creamy,加上芝士的鹹鹹味道幾特別。🫶👍
自製松板豬沙律包$98
我們以為是豬扒包,點知一上枱就知誤會咗。😅😂
這個沙律包是用兩塊厚的燒豬頸肉做包皮夾著一片生蒜🧄和沙律菜🥗一齊食,豬頸肉醃得好入味肉質嫩多汁,加上生蒜帶有少許辛辣,估唔到味道很配合,值得推薦。🫶💯💯💯💯💯💯
來酒吧當然要飲返兩杯飲品配合小食,由於叫了小食,所以free了兩杯飲品🍺🍺,Asahi 同TIGER Draft.