2017-12-18
因爲今日喺灣仔返工,咁啱喺公司對面有呢間鋪頭就入去。見佢個沙律68蚊都唔算好貴。今日又唔想食太heavy既野。入到嚟第一個感覺就係覺得間餐廳好靚。桌上全部都係民族嘅磚,坐低就覺得自己好似去進入咗另外個世界食嘢咁。 其實食lunch就係想離開下公司嘅環境,等自己放鬆下。 呢度嘅音樂都幾舒服, 不其然都好期待佢啲食物嘅味道先上嘅麵包一啲都冇令我失望!我真係好鍾意食麵包點醋!以前係美國食嘅時候就應該得呢個食法係最好嘅!但係香港真係好少鋪頭會咁樣做。廚師最好有心機咁樣買咗好好味嘅醋同埋整咗好碎嘅蒜蓉。蒜蓉應該真係好新鮮,雖然有少少辣,但係嗰陣香味真係好正!生蒜原來都可以咁好食。 而且佢個包包唔會太硬,有少少脆!呢個蕃茄湯都幾好飲,唔會太酸,同埋飲到唔係淨茄膏煲出嚟嘅! 有啲新鮮嘅感覺,呢個好難得!到我個主菜喇!68蚊嚟講呢個沙律算係大,我覺得佢個無花果真係好好食!好新鮮! 而且佢啲菜都係好新鮮嘅,唔會好似有啲餐廳咁用啲有啲霉嘅菜,一咬佢其實就分得到啦! 特別喜歡佢配沙律左個source, 有少少辣,唔係淨係一味得個酸字,調味做得啱啱好!朋友叫咗個牛扒,生熟程度啱啱好,我哋叫左5成。 lunch
朋友叫咗個牛扒,生熟程度啱啱好,我哋叫左5成。 lunch嚟講其實我覺得呢個有啲heavy因為真係好大份。 不過佢食又唔係我食,佢鍾意啦。 佢個牛肉煎得好香! 薯條熱辣辣,好好味
其實冇諗過咁樣嘅小店都有啲咁嘅質素㗎。而且係出面睇成日都以為佢係一間酒吧,唔知道原來有得食嘢。嚟咗一次之後我覺得真係幾舒服,下次可以再encore