2021-02-10
經過ninetys 好多次,經常都見到有好多人排隊,之前都試過外賣咖啡,覺得ok但唔太特別,今日就試下堂食係正正lunch 1點到達餐廳,全full要等檯,要等第5張,但由於前面有2個走左,所以其實係等3張,等咗大約15分鐘,比想像中快。黎到coffee shop梗喺要試下咖啡,e到咖啡分white同black,可以要choco或者fruity,我要左杯choco嘅cappuccino送上黎嘅時候,配上左邊個藍莓。咖啡一上檯,一睇睇上面嘅foam,就知道e杯咖啡一定唔錯。Menu有分day同night,另外e間分店仲有brunch目測好多人都係叫brunch,我地都係一樣Brunch有無限添加嘅麵包,然後可以試唔通嘅sidesBakery我地要左Charcoal DoughChocolate BreadSourdoughApricot & Walnut Bread黎到嘅時候熱辣辣,好好味Sides 我要左Salty Egg Yolk Lobster ($+48)Lobster係加拿大龍蝦,味道一般啦,不過要+$48性價比唔高Black Truffle Scrabbled Eggs個蛋炒
目測好多人都係叫brunch,我地都係一樣
Brunch有無限添加嘅麵包,然後可以試唔通嘅sides
Bakery
我地要左
Charcoal Dough
Chocolate Bread
Sourdough
Apricot & Walnut Bread
黎到嘅時候熱辣辣,好好味
Sides 我要左
Salty Egg Yolk Lobster ($+48)
Black Truffle Scrabbled Eggs
個蛋炒得滑,但係唔係太多黑松露味
Poached eggs with orange yogurt hollandaise
個蛋同個醬味道好襯,唔錯
Honey Mango Granola Yogurt
Yogurt好rich,唔甜,好味道
Brunch Board如果4個slides基本係$118,但唔包飲品
我覺得性價比都可以啦