2020-09-09 278 views
見到間好有特色嘅餐廳,停低睇一睇,見到啲菜式仲特別,就入去試下。愛爾蘭傳統香酥鴨 (套餐),個套餐包括餐湯、沙律、主菜、餐飲、甜品。餐湯係忌廉蕃茄湯,味道酸酸甜甜,好香蕃茄味,雖然細細碗但係好好飲。沙律係好似一般田園沙律咁樣,再配一個日式胡蔴醬,食出啲沙律菜好新鮮好爽脆。愛爾蘭傳統香酥鴨,就係手撕鴨肉絲,仲有配菜喺生菜、紅蘿白絲、青瓜絲,食法就係將鴨肉絲放落生菜度,再放入紅蘿白絲、青瓜絲,再放少少甜醬跟住食,味道好豐富,好似片皮鴨咁食但又唔會有片皮鴨咁膩,又香口又清新。甜品係有桃喺裡面嘅芒果布甸。我揀嘅餐飲係凍檸檬茶。

甜品係有桃喺裡面嘅芒果布甸。

我揀嘅餐飲係凍檸檬茶。