2021-12-19 56 views
同友人去完大棠睇紅葉,搭番巴士去朗屏食Lunch。 之前已經做定research, 找到了這間Couple's Kitchen, 並預先在Openrice book 了枱。我地搭車時發現大塞車,可能會遲到,打電話去通知餐廳,佢都好好咁話可以幫我地hold枱多3個字。😊 到了餐廳,首先被綠色的外牆吸引,好有歐陸的風格。入到去,有好多聖誕報置,十分有聖誕同歡樂既氣氛~~ 食物方面,我地因為lunch時間到達,只有lunch set供選擇,不過d食物都好多元化。 燒春雞肉質嫩滑,醬汁野味~~青口意粉夠Creamy, 味道亦不錯。Pizza的三文魚都豐富,藏在芝士下層,啖啖都食到有三文魚,唔係淨係喺上面hae放幾塊煙三文魚果d~~食物整體都好有水準,性價比高。 唯一挑剔係menu d英文有不少錯誤 (如Mango 寫左Manage... 🤣),但d特飲成分又得英文,冇中文字,睇到我地一頭霧水。

到了餐廳,首先被綠色的外牆吸引,好有歐陸的風格。

入到去,有好多聖誕報置,十分有聖誕同歡樂既氣氛~~

馬來西亞燒春雞配洋蔥汁

燒春雞肉質嫩滑,醬汁野味~~

白酒煮藍青口意粉

青口意粉夠Creamy, 味道亦不錯。

三文魚pizza

食物整體都好有水準,性價比高。

粉紅知己
海鹽焦糖咖啡