2017-10-18 122 views
今日約左朋友食雞煲海鮮火鍋😍位於佐敦,其實都唔難搵仲近地鐵站!朋友遲左收工,我早左到餐廳,點知!!佢門口竟然有放椅比人坐住等!十分窩心~~~係門口仲話餐廳請佐殘障人士,叫客人多多包容。絕對是良心餐廳好值得欣賞👍我地訂左六點半,客人仲未算多,職員都好有耐性同細心解釋餐牌,飲品同其他用品既位置👍醬料選擇唔多,算是精!最重要果三樣係曬到😂野飲都不算多,但最受歡迎同需要都係曬到!茶用支樽十分方便👍一咋咋可以拎埋位慢慢飲👍👍味道十分足夠👍先上雞煲,呢個係小辣。二人份量岩岩好!因為二個女仔都食量唔大,配料十分多,勁入味!雞好滑👍雞煲一次唔夠食仲可以追加😋食完一轉雞煲就轉火鍋啦!!因為我地二個人,所以可以揀原隻龍蝦湯底或者花膠雞湯底😍因為想食龍蝦,所以叫龍蝦湯底是常識吧!!😋隻龍蝦真係堅大隻!勁多膏😋唔講得笑,海鮮盤係好新鮮!!!職員送上黎時解釋得好清楚煮幾耐,要留意啲咩,十分細心👍聖子好夾口👍本身一枱會預備左一盤雜錦配料方便客人第一round 唔洗慢慢叫,食唔夠可能再叫,會視乎人數而定👍👍我估同時因為職員人數有限,佢地都係人手寫落單,而且晚飯時間好多人,可能怕落唔切單所以一次過上曬部分食材,以免客
今日約左朋友食雞煲海鮮火鍋😍
位於佐敦,其實都唔難搵仲近地鐵站!
朋友遲左收工,我早左到餐廳,
點知!!佢門口竟然有放椅比人坐住等!
十分窩心~~~

醬料選擇唔多,算是精!最重要果三樣係曬到😂

先上雞煲,呢個係小辣。

食完一轉雞煲就轉火鍋啦!!

隻龍蝦真係堅大隻!勁多膏😋

唔講得笑,海鮮盤係好新鮮!!!
職員送上黎時解釋得好清楚煮幾耐,要留意啲咩,十分細心👍

聖子好夾口👍

本身一枱會預備左一盤雜錦配料方便客人第一round 唔洗慢慢叫,食唔夠可能再叫,會視乎人數而定👍👍我估同時因為職員人數有限,佢地都係人手寫落單,而且晚飯時間好多人,可能怕落唔切單所以一次過上曬部分食材,以免客人有排等,呢個安排都好貼心。

不過建議大家如果食唔曬的話未食前就好叫職員減份量,以免浪費食物噢!

牛肉十分靚👍👍

因為我地有再加單,每次黎都係二粒二粒咁,所以叫左個炸魚皮,點知勁大盤又大塊😋😋 但掛住食唔記得影相😂
好奇之下問職員點解啲份量咁多,原來客人叫單時可以自由選擇幾多份量,例如五粒墨魚丸,半份炸魚皮,二條腸仔咁。表明份量就唔好再誤會😊

總括而言,我都會再黎支持小店👍👍