2024-02-22
每個月一次放低囡囡同老公2人世界既日子又黎啦!!!每次最期待就係呢一日!今次食左我地2個都中意既串燒, 係OPENRICE見到呢間新開就黎試試佢店子雖少但星期日full house!!! 芝麻雞翼好耐冇食過啦~外層炸到脆卜卜但內裡keep到juicy口感, 真心good good店子雖小, 但食物質素真心得! 推薦既野食真你好多~私心推介佢地既燻煙五花腩, 慢煮鵝肝, 雞心喉管, 黑糖燒菠蘿, 日式炸白蝦仔, 燻煙芝士燻煙芝士 & 慢煮鵝肝都係廚師既私心推介, 但係食完真心力推平時我係個唔中意食鵝肝既人, 擁住一個試下既心情, 鵝肝好cream入口即溶既口感真係同我認知既質感, 最重要係唔覺得勁重肝味~ 配埋廚師特製既清新白蘿蔔, 成件事食落去好夾overall 係勁好食, 連我唔中意食鵝肝既人都想再encore!!!燻煙芝士 同 燻煙五花腩都係重燻煙香, 燻煙芝士係串燒店真係第一次食, 芝士燒得好香~而燻煙芝士既smoke味頗重, 單食會有d咸但做佐酒小吃真係一流之作! 燻煙五花腩都係濃味者首選, 煙燻味重但唔會覺得太over, 五花腩燒完迫左油脂, 所以食落唔會覺得油膩, 推日式炸
每次最期待就係呢一日!
店子雖少但星期日full house!!!
店子雖小, 但食物質素真心得! 推薦既野食真你好多~
呢間可以話回頭率甚高, 真心正!