2022-11-27 890 views
環境好乾淨光猛,似係新開無幾耐,坐得舒服。今次試咗幾款餸,絕對係食過返尋味脆皮鮮果咕嚕肉上菜後既刻夾嚟食,熱辣辣好鬆脆,有食威化餅嘅感覺。攤咗陣再食就覺得佢嘅皮硬返少少,似平時食嘅硬身咕嚕肉,係另一個程度嘅鬆脆。去到食飯尾聲再食都係鬆脆,當然冇一開始禁好食,但都係令人為之驚歎金湯酸菜魚呢個係個人最鍾意嘅餸。佢嘅酸味唔重,麻味同咸度適中,味道方面好pleasant。個湯飲多幾啖都冇問題。啲魚幾滑,份量好多,唔會太林或者爽身。佢嘅酸菜魚唔會有薯粉,加上魚嘅份量多,覺得佢性價比爆燈酥炸台山蠔本人唔鍾意食蠔,但食完第一隻就忍唔住食多隻。佢嘅酥炸好鬆脆,唔厚粉。蠔好新鮮超juicy,怕食生蠔嘅人可以一試椒鹽魷魚鬚炸得鬆脆,魷魚肥大,略嫌個調味粉咸咗少少。不過整體都okay嘅。脆皮吊炸雞/半隻呢個都食唔停口,食幾舊都唔膩。雞皮鬆脆,雞肉多汁林身入味,少少似炸子雞但皮薄啲

脆皮鮮果咕嚕肉

金湯酸菜魚