2017-11-16 112 views
其實呢一間在灣仔謝斐道的日本餐廳叫豊洲水產,我想去試想咗好耐,但係次次都要排隊,今日就一早去, 唔使排隊就可以食個午餐啦。明顯呢度食海鮮係非常新鮮但係沙律啲菜有啲黃, 叫咗個松葉蟹沙律都唔係太想食啲菜, 淨係食曬啲好少嘅松葉蟹肉。啲串燒佢嘅味道唔錯,尤其是係個牛脷連啲日本醬係有一種唔同嘅味道。 好香好惹味。至於烤魚鮫定食, 雖然燒得好香但係有點過熟,有點乾。 而我的海鮮飯定食佢加了柚子蓉,青瓜同埋淮山粒,味道清新,正。 但係個湯唔夠熱扣咗少少分。最有趣就係嗰個壽包和菓子真係好有賣相,味道都好好。如果食午餐可以再嚟食晚餐就未必啦, 如果要我排長龍食依啲就唔使啦。

最有趣就係嗰個壽包和菓子真係好有賣相,味道都好好。

壽包和菓子
松葉蟹沙律
松葉蟹蛋捲
燒蠔
串燒牛脷
2017-11-16
$700 (Lunch)
壽包和菓子
松葉蟹蛋捲