2018-07-06
好友就快臨盆在即,我地要爭取時間出街四周圍吃吃喝喝😜,生咗小朋友之後就好難再有時間可以咁休閒,咁自由自在😢好友突然想食日式串燒,記得早排路過棉登徑發現一間新開小店,於是就決定同好友試試。店家空間不算太大,但裝修精緻好有日本feel,我地被安排bar枱位置,位置舒適。先order枝豆作前菜,之後再慢慢選擇。串燒種類都算多,我地可以邊食邊叫,保持新鮮。枝豆先煮熱再灑上鹽調味,味道清甜,豆粒爽口,最啱一邊傾計一邊享用。鷄翼外皮燒到金黃香脆,雞肉juicy鮮嫩。茄子茄子燒到岩岩好,爽口多汁,口感非常好。燒白鱔外皮脆卜卜,入口有微微焦香味,鱔肉爽嫩肥美,油脂豐盛。黑松露金菇牛肉卷牛肉味濃有咬口,金菇吸收咗燒汁加牛肉汁,又軟身又juicy , 面頭的黑松露醬十分濃味,令整個牛肉卷更加滋味。炭燒雞卷是日special menu , 雞肉卷住冬菇,大蔥,紅蘿蔔,西芹等饀料,再用炭火燒烤,切件上碟,外脆內軟,味道香口軟嫩,底層鋪上調味沙律菜,可以減低油膩感。七味魚翅干魚翅干先煎碎再慢慢燒烤,沾上日本沙律醬+七味粉,咸香惹味,配上啤酒一絕。餐廳食品有水準,而且完全做到外脆內軟,金黃香脆,值得一讚👍🏻
先order枝豆作前菜,之後再慢慢選擇。
串燒種類都算多,我地可以邊食邊叫,保持新鮮。
枝豆
鷄翼
外皮燒到金黃香脆,雞肉juicy鮮嫩。
茄子
茄子燒到岩岩好,爽口多汁,口感非常好。
燒白鱔
外皮脆卜卜,入口有微微焦香味,鱔肉爽嫩肥美,油脂豐盛。
黑松露金菇牛肉卷
炭燒雞卷