2021-12-11
行完東涌,去左附近嘅村搵食。我哋黎左呢間食泰國菜。我哋入座時間尚早,大約6點零,叫做仲有位,職員有問我哋有冇訂枱,所以我哋估應該都full full 地。呢度有室內有室外位置,其實都幾大。我地被安排坐到室外位置,枱與枱之間都有距離,唔會覺得迫。今晚我地叫左呢D野食,價錢相宜。椰汁雞湯加辣,熱辣辣好大煲,味道既有椰香而且加左辣之後更覺惹味,入面又有好多雞件,雜菌,推介!我至少飲左四碗。燒牛肉沙律諗都冇諗過D燒牛肉多到食唔晒!呢個沙律味道,個人黎講覺得偏咸,但蔬菜爽口好開胃,牛肉亦燒得好腍!雞肉,豬肉串燒蒜蓉包,好大件,好夠香蒜,不過略為燶左少許~~咸魚雞粒炒飯好味,不過味道同樣都係偏咸。龍眼冰整體食物資素係好味既,尤其個雞湯,通常我地都會叫冬陰公,不過今次揀左椰雞湯,果然冇失望,真係好好飲。食物味道其實有兩三味都覺得偏咸左少少,如果減鹽既話,會更好味!而且環境好有風味,令人好似感覺去左泰國吧!依家未有得去旅行住,黎食下野,都可以解下思鄉吧!
今晚我地叫左呢D野食,價錢相宜。
燒牛肉沙律
諗都冇諗過D燒牛肉多到食唔晒!
雞肉,豬肉串燒
蒜蓉包,好大件,好夠香蒜,不過略為燶左少許~~
咸魚雞粒炒飯
好味,不過味道同樣都係偏咸。
龍眼冰
而且環境好有風味,令人好似感覺去左泰國吧!
依家未有得去旅行住,黎食下野,都可以解下思鄉吧!