2018-12-10
放假就同朋友去左行街, 行到攰攰地有d肚餓, 朋友就帶左我去冰室食野, 佢話呢間係佢平時食開。一入門口,見到環境光鮮企理,白色牆磚,侍應有禮貌咁安排我同我朋友埋位有卡位坐,每張枱都有盞吊燈照住,坐得幾舒服佢地食物種類都幾多, 有好多唔同既選擇, 呢度連甜品都有先講果湯先,好足料,飲落去地唔錯,幾好飲,美中不足既不夠熱,如果再熱返少少相信味道會更好。海鮮汁忌廉意粉意粉好食,好惹味,入面都幾足料下除左有好多蝦、蜆、帶子仲有好多煙肉海鮮煮得好入味食,意粉水準很高,啖啖都係滋味滿分值食率高!!!!!再黎既就係我既最愛-檸蜜,冬日之選, 飲完口腔入面好清新,不太甜又帶點潤喉,食左熱氣野飲一流。黑松露芝士焗雜菌西蘭花想要點個菜幫助消化,但又唔太單調乏味,好濃好重黑松露味, 西蘭花上放有好多芝士,去除左西蘭花原有既菜青味菜唔硬身又唔太淋剛剛好,個汁配呢個菜一D都唔覺油膩或HEAVY。呢個好抵食,超大碟朋友點左個星級鐵扒餐,就咁睇都覺得豐富又足料, 多到可以變座山!大集匯咩都好,好BIG爆,要SHARE黎食有雞扒、牛扒、司華大腸、炸帶子、薯條等等,堆到好高,要小心分解黎食,呢個份量真係好抵食。味道方面
佢地食物種類都幾多, 有好多唔同既選擇, 呢度連甜品都有
海鮮汁忌廉意粉
意粉好食,好惹味,入面都幾足料下
除左有好多蝦、蜆、帶子仲有好多煙肉
海鮮煮得好入味食,意粉水準很高,啖啖都係滋味滿分
值食率高!!!!!
黑松露芝士焗雜菌西蘭花
大集匯咩都好,好BIG爆,要SHARE黎食
味道方面,扒都煎得唔錯幾香,入面既肉汁仲保留到,扒既肉味幾好咬口,油脂都好豐富,一咬落口,爆發出黎既肉味同油脂味
當然唔少得點配醬,我地揀左龍蝦味
奶茶紅豆冰朋友點的,佢話好飲,紅豆又甜又夠量,相信去冰室係必叫既飲品。
整體唔錯,呢度既價錢相宜, 而且份量都幾大碟, 一份都可以食得好飽。個扒餐, 好食又抵食,價錢都係合理,味道亦都係唔錯。值得再來