2021-05-31 16 views
中環好多好野食,我今次黎到士丹頓街嘅微醺酒吧嘅擺設、牆身嘅壁圖,感覺好chill。最里面仲有一個露台位小花園,可惜而家天氣太熱,日頭真係無辦法係戶外食,不過下次可以約朋友夜晚黎一路飲返杯一邊談心,肯定好好feel🥰鮮雜果沙律 + 露蘑菇湯真係新鮮生果粒,配上開胃嘅黑醋汁。蘑菇湯好香濃,除此伴除住黑松露嘅香味😋精選沙律 + 黑松露蘑菇湯沒有生果但換上清新嘅青瓜同蕃茄仔,仲有健康嘅藜麥👍🏻輕煎三文魚扒 配 嫩菠菜沙律主菜嘅三文魚皮煎得好脆又嫩滑是一定的吧,但估唔到嫩菠菜卻意外咁好食。菠菜配上酸酸地嘅sauce同橙同柚子,好開胃,啱晒而家天氣食😍😍烤紐西蘭特級肉眼扒 配 薯菜‧黑椒汁看似平平無奇,但食落口口感超好,而且肉味好濃,就算唔點sauce都同樣好味。而且好健康,除左一般薯仔做配菜外,仲有唔同顏色嘅配菜,好似綠色嘅蘆筍同紅色嘅蕃茄,睇到都已經覺得好好味🤩Stewed Pear Rock Candy Soda唔知的話仲以為係飲緊酒🤪Japanese Roasted Tea正因天氣熱,最啱飲返杯熱茶🙈養生😎
中環好多好野食,我今次黎到士丹頓街嘅微醺

鮮雜果沙律 + 露蘑菇湯

精選沙律 + 黑松露蘑菇湯
沒有生果但換上清新嘅青瓜同蕃茄仔,仲有健康嘅藜麥👍🏻

輕煎三文魚扒 配 嫩菠菜沙律

烤紐西蘭特級肉眼扒 配 薯菜‧黑椒汁

Stewed Pear Rock Candy Soda
唔知的話仲以為係飲緊酒🤪

Japanese Roasted Tea
正因天氣熱,最啱飲返杯熱茶🙈養生😎