2014-03-16
本來想試嘅食店揾唔到,黎左喜喜冰室到試下,見佢咁出名,一定有番啲特色野嘅。去到,剛好有張卡枱走,好好彩唔使等位,但要同另一對人share。啱啱係樓梯前一張卡枱,非常迫,差啲入唔到去,只能用單手拎野。餐牌環境都係好懷舊feel,但價錢一啲都唔相宜,幾枱人都係咁講,好在唔係得我一個覺得啫。一場黎到,食貴啲都無所謂啦。伙計落單唔使寫低,轉頭就遞上單,仲有個大夾夾住。好快送上嘅熱奶茶,香,滑,好飲!免治牛肉飯,隻差唔多全生嘅蛋好吸引,食落好有蛋味味腥,整體味道唔錯嘅,酸酸咸咸嘅肉醬配上粒粒白飯。另一份叫左常餐,叉燒意粉,呢樣真係無特別可言,味道一般,份量偏少。常餐跟嘅雙蛋多士,牛油多香口,已經搽定牛油先烤,所以啲牛油全滆又真係幾好味嘅。雙蛋同樣只係微微煎過,都係好有蛋香。五六十蚊食碟飯唔包野飲,話好貴又唔算嘅,今時今日,食一百蚊碗嘅拉麵都大排長龍啦,不過啲伙計同收銀可以唔好咁串會感覺良好啲囉。
餐牌環境都係好懷舊feel,但價錢一啲都唔相宜,幾枱人都係咁講,好在唔係得我一個覺得啫。一場黎到,食貴啲都無所謂啦。 伙計落單唔使寫低,轉頭就遞上單,仲有個大夾夾住。 好快送上嘅熱奶茶,香,滑,好飲! 免治牛肉飯,隻差唔多全生嘅蛋好吸引,食落好有蛋味味腥,整體味道唔錯嘅,酸酸咸咸嘅肉醬配上粒粒白飯。 另一份叫左常餐,叉燒意粉,呢樣真係無特別可言,味道一般,份量偏少。 常餐跟嘅雙蛋多士,牛油多香口,已經搽定牛油先烤,所以啲牛油全滆又真係幾好味嘅。雙蛋同樣只係微微煎過,都係好有蛋香。