2012-01-30
今日Lunch目標地方係K11, 從openrice一search發現K11原來有間勁之穩閉嘅西餐廳竟然好評不少,實在令我對此餐廳產生無限好期,非到親自到嚟一試不可~~~餐廳地方穩閉,商場指示唔夠清楚,堂堂香港人要出口問MiXTRA售貨員先搵到正確位置~原來需要穿過MiXTRA行到最入正是Kitchen M.未知係咪因為太難搵,所以Lunch時間Kitchen M只有幾檯客,仲以靜靜地享受Lunch,餐廳裝修黑黑白白,好有格調,檯與檯之間的距離寬鬆,感覺上就算full house都無半點逼夾嘅感覺~Lunch Menu有6款選擇,蝦,牛,豬,雞,魚樣樣都有,適合不停口味嘅客人,非常細心的安排~是旦與友人分別點了”香辣茄汁大蝦扁意粉”&”香煎爐魚伴薯蓉”.頭盆選了凱撒沙律評價什高,菜非常新鮮爽口,凱撒沙律汁/醬又剛剛好不會太多,最怕食到成口醬,份量仲覺得有D多,食唔停口,非常好味~~麵包籃有2款選擇,分別係黑麥包同普通白麵包,細小的骰,暖暖的麵包茶上牛油,剛剛好足夠支撐到main course上桌~何解!!因為完成頭盤後等上main course的時間有點長,對於朝9晚6上班只有一小時L
頭盆選了凱撒沙律評價什高,菜非常新鮮爽口,凱撒沙律汁/醬又剛剛好不會太多,最怕食到成口醬,份量仲覺得有D多,食唔停口,非常好味~~ 麵包籃有2款選擇,分別係黑麥包同普通白麵包,細小的骰,暖暖的麵包茶上牛油,剛剛好足夠支撐到main course上桌~何解!!
因為完成頭盤後等上main course的時間有點長,對於朝9晚6上班只有一小時Lunch,時間卻是非常倉猝….期待著慢功出細貨~~~~
首先”香辣茄汁大蝦扁意粉”,賣相非常吸引,紅紅橙橙的,濃型茄汁味略帶微辣,不嗜辣的我對此辣程度非常讚賞,完全不用水再解辣,茄汁+辣盅常配合,另外扁意粉的軟硬程度並正合我意,不太軟亦不太硬,蝦亦有3大隻,非常有味,感覺上這碟意粉正是為本人度身訂做,值90分~ 其次的” 香煎爐魚伴薯蓉”亦不俗,份量絕不吝嗇,3塊爐魚煎得非常香滑,本人最怕食有骨嘅魚,此爐魚絕無半條魚骨,點上伴碟的芥末子汁,味道非常搭配,而跟餐的薯蓉的絕不馬虎,煎香切粒的薯仔,不油膩,軟硬度適中,實在激讚。 份量剛剛好,眼看時間將至,無法一嘗 甜品實在有點失望,唯此店下次一定會再光臨,希望下次時間可以控制比今次比,好等我一嘗甜品吧!!!
另外一提有個短髮女員工又靚女又有禮貌,值得一讚~!!!!!!!!!!!!!!