2020-01-16
我同男朋友難得黎到土瓜灣拍拖,夜晚入左呢間HeySoNuts食晚餐。睇完餐牌,揀左四樣野食:海鮮黄薑意大利飯,忌廉野菌汁貓耳朵意粉,自家製髒髒比利士朱古力醬日式梳乎厘鬆餅配焦糖香蕉,薑味麻糬窩夫配以自家製栗子蓉及香草雪糕。海鮮黄薑意大利飯軟硬度適中,黄薑味唔重,海鮮有蜆肉,魷魚同蝦,仲有番茄仔。佢有片檸檬俾你自己吱落飯到,估唔到令到個飯酸酸地,每啖都好開胃清新。忌廉野菌汁貓耳朵意粉個汁好食,意粉十分能掛到個汁。印象中第一次食貓耳朵意粉,好有咬口,幾特別。自家製髒髒比利士朱古力醬日式梳乎厘鬆餅配焦糖香蕉係新出品,用上72%既朱古力,淋上勁多朱古力醬,但都唔會過甜。鬆餅有蛋香味,鬆軟好食。朱古力迷大愛。薑味麻糬窩夫配以自家製栗子蓉及香草雪糕好有驚喜。麻糬窩夫口感煙韌脆口,薑味同窩夫都幾夾,連我唔好薑既人都覺得好食,好有創意!呢間小店好有心,值得支持。
睇完餐牌,揀左四樣野食:海鮮黄薑意大利飯,忌廉野菌汁貓耳朵意粉,自家製髒髒比利士朱古力醬日式梳乎厘鬆餅配焦糖香蕉,薑味麻糬窩夫配以自家製栗子蓉及香草雪糕。 海鮮黄薑意大利飯軟硬度適中,黄薑味唔重,海鮮有蜆肉,魷魚同蝦,仲有番茄仔。佢有片檸檬俾你自己吱落飯到,估唔到令到個飯酸酸地,每啖都好開胃清新。
呢間小店好有心,值得支持。