2016-08-30 598 views
好朋友想食德國野, 咁我地最終就黎左筲箕灣東大街呢間 Schnee German Restaurant試下喇。Bitburger Premium Beer ($68/500ml)天氣好熱呀, 所以叫左杯生啤飲下先, 食德國野總係覺得要配啤酒先夠開心既。有麥味, 但又易入口, 幾岩女仔飲喎, I like it!! 因為我同朋友都係薯仔既忠實FANS, 咁就梗係要試下忌廉薯仔湯啦!!不得了, 薯仔味極濃, 好滑呀, 結果係飲到一啖都冇淨!! 精選德國香膠拼盤 $188呢個餐前小食, 煎得好香, 配埋2個酸菜俾你清清味蕾又開胃, 真係多多腸都食得晒呀。食緊呢個拼盤既同時, 真係好懷念在德國旅行既日子…… 薯蓉都係個句啦, 2個都係薯仔既FANS, 點可以唔叫薯蓉先!好綿好香好滑, 停唔到口呀… 寫食評既同時, 已經想去食多次喇… 傳統西班牙烤乳豬配香脆薯絲 $198BB豬呀!! 梗係要試下啦!! 因為當日薯絲賣晒, 所以佢地換左蕃薯條俾我地。咁我同朋友對蕃薯條都一般既, 不過講真佢係外脆內軟架, 新鮮炸起又唔算油…講返個BB豬, 一上碟已經睇到佢脆卜卜, 入口果然係皮脆肉嫩! 值得再黎呀!

不得了, 薯仔味極濃, 好滑呀, 結果係飲到一啖都冇淨!!
精選德國香膠拼盤 $188
薯蓉

都係個句啦, 2個都係薯仔既FANS, 點可以唔叫薯蓉先!

傳統西班牙烤乳豬配香脆薯絲 $198