2019-11-08 88 views
前幾日個friend話我知元朗開左間好正既泰國菜,身為一個元朗人我竟然唔知佢講緊邊間, 尋根究底先知原來係教育路既呢間水門雞飯, 嗰下真係呆咗一呆, 水門雞飯唔係應該食食雞飯嗎?點解叫佢做泰國菜!? 直至到我入去食嘢就知點解XD呢間雞飯真係咩泰國菜都有得食, 餐牌見佢除咗好多種雞飯仲有唔同既粉麵, 又有生蝦又有生菜包嗰D小食, 完全顛覆我對海南雞飯店既影印象~我地兩個人一人一個主食, 叫左冬陰功湯既金邊粉同埋炒金邊粉, 首先忍唔住要講下佢個炒金邊粉, 一上枱四隻勁大既蝦係面,食落係彈牙無雪味唔,同埋佢個冬陰功又係超級足料,勁多海鮮,食落都超級新鮮完全唔會梅, 飲落超級濃郁,唔係個D好稀既開水湯底!加埋個泰式炒通菜同泰式奶茶, 其實都幾高質兩樣都完全係泰國既味道,整體黎講呢間‘泰國菜‘真係食得過,價錢又唔貴, 最難得主打海南雞其他野食都會咁高質!