2022-12-01
有水準嘅海鮮首先係豉椒炒蜆,完全冇沙非常之惹味。鮑魚好淋好入味,有時啲鮑魚煮耐左會韌,但呢個完全唔會你以為海鮮主打嘅地方其他菜式會遜色?錯了,生炒骨好有家嘅味道🤣唔好過酸,唔會「拿」喉,喉汁包裹住舊肉,幾開胃。有鮮果帶出嘅甜味,而唔係糖嘅甜蟶子皇好大隻好爽甜。通常蟶子都係蒸,呢度有得揀燒。正唔係落左花奶所以有呢種奶白色 ,係真係用魚熬出嚟嘅色,飲得出好足料好落心機,女士們真係飲多啲~不得了嘅一款菜式。係用左成隻嘅龍蝦,起左肉再分佈喺多士上面。最驚喜係廚房會用搵龍蝦頭入面嘅膏,撈埋芝士做醬。龍蝦肉質彈牙,唔係霉嗰種,好好食👍🏻本人好鍾意食乳鴿,呢度嘅乳鴿外脆內軟,唔會死鹹,又好有肉地。估唔到賣海鮮嘅地方連乳鴿都咁正。終於食乳鴿嘅朋友推薦一試最後竟然比我發現有黑啤!已經book定左聖誕節約埋朋友12個人再去食🤣,真係好食嘅野唔怕試。
首先係豉椒炒蜆,完全冇沙非常之惹味。
鮑魚好淋好入味,有時啲鮑魚煮耐左會韌,但呢個完全唔會
蟶子皇好大隻好爽甜。通常蟶子都係蒸,呢度有得揀燒。正
最後竟然比我發現有黑啤!