2011-10-03 3597 views
是日我地一行四人去試下le間寵物cafe, 其他人我就唔知, 但係我就好鍾意狗, 知道佢地最出名既係雪橇, 有咩食都唔理去左先講啦!望住個地圖, 好似好遠bo, 其中一個人望到就話: "哦! 咪XXX隔離囉", 唔記得佢講咩, 只係記得佢帶我地行左三四個字就到, 但係回行都唔認得lu...其實只要由地鐵站沿住大路一直行, 過左火車站條天橋再行前D, 見到油站轉入去, 行一陣就見到座大廈, 地點係遠左少少, 不過去完你會覺得值得既 !!一去到樓下, 又一個問題...點入去呢? 好彩見到一排門鐘其中一個制隔離就有個cafe 既logo, haha~~又過一關!上一樓, 到門口, 一開門就見到一隻好大既雪橇迎賓, 當時只係識得係咁望, 都唔記得影相.入面地方好大, 又冇狗味, 都岩開party, 只要參加者都唔怕狗就OK架啦!食物方面, 我地四個一人叫左一個主菜, 一杯飲品, 後加一個小食, 四個主菜share 食, 由於星期五六日晚都冇set , 所以散叫~味道真係幾好, 兩個既蛋汁意粉比估計既好, 味道濃郁, 白汁長通粉既汁都係, 唔似其他cafe咁又稀又冇味! 而且都幾大碟, 食得好

蛋汁煙三文魚雜菌意粉
蛋汁煙鴨胸意粉
黑椒牛柳炒一丁
白汁煙三文魚長通粉
味道真係幾好, 兩個既蛋汁意粉比估計既好, 味道濃郁, 白汁長通粉既汁都係, 唔似其他cafe咁又稀又冇味! 而且都幾大碟, 食得好滿足!

最後個碟小食係炸薯角....好多, 差D食唔晒, 不過炸得好香口, 好好食!!

另外四杯飲品就一般, 其中兩個朋友叫左檸樂...你話可以有咩特別? 我就叫左蘋果梳打, 甜甜地, 唔錯既, 錯就錯左冰多左D, 飲到最後淡晒

價錢係比其他cafe 貴D, 但係食物質素高, 唔 "高" 都 "中高", 貴廿蚊都冇所謂啦~

最後當然要提下在場既PR啦~! 今日去, 冇見到貴婦狗臭臭, 但係多左隻細種牧狗"芝士"~~
芝士 chok 樣 !
之後就係雪橇囡囡shabi~
shabi 好大隻呀!
再之後就係雪橇媽媽莎莎同爸爸呀B~
對人好nice, 對狗好惡既莎莎 (都只係想保護個女je)
呀B 好攰呀...
爸爸有出黎行過, 但係佢對眼都睇唔到, 見到佢聞下聞下咁, 都有D心酸...

總而言之~! 今次去 ondogdog 係一次好好既經歷, 愛狗人士試下一次唔帶自己隻狗, 去玩人地D狗啦~!
2011-10-02
$100 (Dinner)
蛋汁煙三文魚雜菌意粉
蛋汁煙鴨胸意粉
黑椒牛柳炒一丁
白汁煙三文魚長通粉
芝士 chok 樣 !
shabi 好大隻呀!
對人好nice, 對狗好惡既莎莎 (都只係想保護個女je)
呀B 好攰呀...