2017-02-04 6150 views
女朋友生日, 咁佢就好鍾意食蟹嘅, 本身都諗住去食自助餐, 但係佢又唔食生蠔又唔係食好多嘢, 咁就不如食得專d, 況且自助餐啲蟹都唔係新鮮, 咁就食餐好啲啦, 經朋友介紹得知呢間餐廳,於是就試下。去到好彩有張海景枱,咁坐低左我地就叫左個毛蟹二人餐,侍應攞左隻生蟹俾我地望下,望完之後就開始啦。一開始是刺身,有三文魚及蟹腳,餐廳都好細心,去晒d蟹殼,之後食落去都好鮮甜,新鮮嘅味道,雪藏完全係食唔到呀!之後就係薯蓉炸物,裡面加左d蟹肉,但係本身自己就麻麻地炸野,所以就無咩感覺。之後就係主菜啦,蟹蓋同個蟹身,今次就唔係刺身,已經烚熟左啦,蟹身d肉都係一樣咁鮮甜,啖啖肉,而個蟹蓋就不得了啦,蟹膏非常鮮甜,直頭係個口留香。之後和牛到啦,好多牙菜仔,而d和牛都幾鮮甜,裡面重有d蒜片係度,幾香,入口都溶。之後就係火鍋啦,有d蟹鉗同蟹腳,另外有兩隻新鮮蠔, 另外仲有好多菜 有冬菇, 食落去都幾鮮甜, 心諗如果有個拉麵家落去就好了。d菜都有好多,都有食剩。最後就係最後蟹肉煲仔飯啦,裡面有好多蟹肉,而煲仔飯都煲得好香,份量就剛剛好,食完就兩個都飽啦。總結黎講都幾好味,份量都唔細,會再黎。

總結黎講都幾好味,份量都唔細,會再黎。