2023-09-20 284 views
聽日去朋友朗屏新屋參觀,參觀完揾下附近有咩食😄發現距離朗屏西鐵站好近既呢個虹方商場有間叫8號茶居既點心舖!有點心又有燉湯飲😊就決定入去試下😄😄食得健康啲呀嘛!食物款式多又唔貴,我地叫咗幾個點心、燉湯、蒸飯同白灼菜,計埋茶芥都係約$100一個人,好抵食😄😄😁仲要一提既係8號茶居唔收加一,但各位姐姐服務態度係好好既,經常唔該前唔該後,又會主動過黎問洗唔洗加水,好過好多大型連鎖店😁😁😁8號蝦餃皇$19👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻- 有兩粒,大大粒,又多蝦😊😊蟹籽燒賣皇$19👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻- 大大粒! 材料好多!要食幾口都食得完😆😆好抵食😄😄😄南瓜籽馬拉糕$20👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻- 馬拉糕好鬆軟,有香濃牛油味😁面頭既南瓜籽有咬口,兩者拼埋一齊好夾!正!翡翠菜肉包$20👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻- 哈哈😆係大大個綠色既菜肉包😊😊 好特別!色香味俱全😻😻😻白灼菜芯$22👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻- 菜芯好嫩!睇得出呢間茶居對食物品質有要求😄😄😄豉椒排骨蒸飯$45👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻- 飯蒸到係我地最鐘意既一粒粒,硬度適中,好味😃😀😀南北杏菜乾燉豬肺燉湯$43- 嘩,呢個正呀!好多材料!我地平時好少煲湯,黎呢度$43就

8號蝦餃皇$19👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
- 有兩粒,大大粒,又多蝦😊😊

蟹籽燒賣皇$19👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
- 大大粒! 材料好多!要食幾口都食得完😆😆好抵食😄😄😄

南瓜籽馬拉糕$20👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

翡翠菜肉包$20👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

白灼菜芯$22👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
- 菜芯好嫩!睇得出呢間茶居對食物品質有要求😄😄😄

豉椒排骨蒸飯$45👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
- 飯蒸到係我地最鐘意既一粒粒,硬度適中,好味😃😀😀

南北杏菜乾燉豬肺燉湯$43
- 嘩,呢個正呀!好多材料!我地平時好少煲湯,黎呢度$43就有個湯飲滋潤一下☺️☺️☺️

呢間茶居唔錯呀!食物好又唔貴,服務員服務態度好,又坐得舒服,推介😀😀😀

8號茶居 (宏業南街) (元朗)
元朗宏業南街22號虹方地下3B號舖
2023-09-19