2008-03-27
由於星期五放假, 所以星期四呢日提早出街Lunch, 今次仲有另外四個同事一齊話要跟我哋去食好食,之前一晚特登走上去openrice 度搵嘢食, 又畀我搵到呢間好多網友讚好食既日本嘢!又係一路都唔知有間咁好食既嘢喎~~ 我同食開飯既同事都唔駛點諗, 一定係認佢個「伊勢風魚生定食」($90) 啦!即係雜錦魚生飯定食! 有兩位同事都跟我哋要咗呢個餐。呢個飯咪睇佢細細碗咁, 其實個份量都唔少架! 絕對夠食!材料有三文魚、油廿魚、海膽、八爪魚、鱆紅魚、三文魚子同玉子,最鍾意佢有海膽架! 仲要樣樣魚生都幾新鮮!! 麵豉湯就不過不失啦~ 但係右上角果碗日式炆牛柳粒又真係好好味喎~~另外套餐仲跟一個日式燉蛋, 呢個真係正到暈! 啲蛋又香又滑呢~~另一位同事個「燒汁雞扒便當」($88) 都唔錯喎~~ 同事都話好食, 啲餸菜好豐富, 同埋材料又平均!另外跟一碗白飯, 不過呢個餐就冇跟個日式燉蛋。仲有一個係「牛扒汁燒定食」($90),同事話一樣好味, 不過對男仕嚟講, 個份量就少咗啲......最後仲有個好好味既甜品「芝麻雪糕」, 好滿足呀!! 而家仲要有coupon 的話(係門口有得攞), 就五送一,我
今次仲有另外四個同事一齊話要跟我哋去食好食,
又係一路都唔知有間咁好食既嘢喎~~
我同食開飯既同事都唔駛點諗,
一定係認佢個「伊勢風魚生定食」($90) 啦!
即係雜錦魚生飯定食! 有兩位同事都跟我哋要咗呢個餐。
呢個飯咪睇佢細細碗咁, 其實個份量都唔少架! 絕對夠食!
最鍾意佢有海膽架! 仲要樣樣魚生都幾新鮮!!
另一位同事個「燒汁雞扒便當」($88) 都唔錯喎~~
同事都話好食, 啲餸菜好豐富, 同埋材料又平均!
另外跟一碗白飯, 不過呢個餐就冇跟個日式燉蛋。
仲有一個係「牛扒汁燒定食」($90),
最後仲有個好好味既甜品「芝麻雪糕」, 好滿足呀!!
而家仲要有coupon 的話(係門口有得攞), 就五送一,
我哋啱啱六個一, 所以最後六個人只需畀五個套餐既價錢,
每位$83, 雖然都係貴, 但食得開心就得啦!
同埋質素都幾好, 值得一試呢~
如果真係要比較, 都係「魚一丁」好食少少, 啲魚生再新鮮少少,
不過「魚一丁」就再貴多十幾蚊囉~~
餐牌上面張相同實際碗飯都好近似喎~~
另外仲有唔少set lunch 可以選擇。
Ref : http://hk.myblog.yahoo.com/joycewai616/article?mid=6366