2009-11-16 68 views
因為朋友湊住bb唔係咁方便, 所以決定就佢入去顯徑飲茶. 12點去攞位既時候見到門口都有幾多人係到等緊. 不過我諗等左十五分鐘就有位, 我哋total 5個大人一個bb, 佢開頭俾我哋嗰張枱係張4人枱, 但係我哋3個人等左入去都覺得迫, 放左5套碗碟, 一茶一水之後, 基本上都無咩位淨. 所以我哋就要求係到擺緊枱嗰位哥哥可唔可以換過張枱. 個哥哥面無表題咁講左句 "轉頭先" 之後就頭都唔擰咁行開左. 我哋仲係到諗, 咁既樣, 應該都無回頭嫁喇. 點知真係轉過頭, 個位哥哥就入黎話可以轉枱~~~ 仲可以"包房"tim. 我哋幾個主打都係食點心, 無食過嗰D咩泰式或越式食品. 總括黎講食物既質素不過不失, 唔係特別好食. 不過D野都唔錯, 炸物D皮真係咬落去既時候下下都卜卜聲. 雖然我無食到, 不過我聽到都覺得好香口. 呢到既流沙飽都好好呀, 中間真係會流動, 同埋甜度OK, 唔會太甜. 一連食左兩個都唔會覺得漏~~~ 全餐最唔得既係籠小籠包, d皮唔係特別薄, 都係一夾上黎既時候居然會穿晒, 食既時候覺得佢個皮好厚又好黏咁. 可能係麵粉既質量問題式者粉既比例調校得唔好. 個汁就有d太濃味

我哋幾個主打都係食點心, 無食過嗰D咩泰式或越式食品. 總括黎講食物既質素不過不失, 唔係特別好食. 不過D野都唔錯, 炸物D皮真係咬落去既時候下下都卜卜聲. 雖然我無食到, 不過我聽到都覺得好香口. 呢到既流沙飽都好好呀, 中間真係會流動, 同埋甜度OK, 唔會太甜. 一連食左兩個都唔會覺得漏~~~ 全餐最唔得既係籠小籠包, d皮唔係特別薄, 都係一夾上黎既時候居然會穿晒, 食既時候覺得佢個皮好厚又好黏咁. 可能係麵粉既質量問題式者粉既比例調校得唔好. 個汁就有d太濃味. 呢個really not good!!

只於servic, 我哋坐左入房之後有個服務鐘, suppose禁左個個鐘就會有人黎ser我哋. 我哋有幾次想加水點菜, 禁左嗰個鐘都無人理. 有一次我哋打開左道門, 聽到有個阿姐見到我哋個鐘著左就同其他人講, 點知佢哋最後既結論係, 由佢著住先唔駛理住, 結果一路一路無人理我哋, 好耐之後, 大家對我哋間房既服務燈都視而不見, 更有阿組經過好順手咁幫我哋熄左盞燈... 但係無問過我哋係唔係要咩囉! 雖然覺得好匪而所思, 但係屋邨酒樓, 除左一笑置之外, 我哋都無其他反應可以比喇.

埋單每人幾十蚊, 成班坐係到歡眾一餐, 都抵啦!
2009-11-08
Type of Meal