2022-06-09 213 views
朋友介紹灣仔Oyster House非常浪漫🌹,所以特地帶我黎去。餐廳都算就腳,去地鉄大約5-10分鐘。裝修外型設計理念似間木屋🏡,好西式,坐近畫的梳化🛋️更是享受😎。一去到便叫左杯啤酒🍻Damm Lemon 🍋 同lime soda 。啤酒好淸香,一啲都唔苦。同叫左海鮮拼盤,有青口、鮑魚、生蠔🦪、帶子、螺,非常生鮮好食😋,我自己對海鮮產地唔太熟,但可以知道來貨不錯。👍🏻之後,叫左個LINGUINE ALLE VONGOLE,呢個不過不失,都有唔少蜆,不過無咩味,不是最好食的意粉另外,點多幾個,招牌蟹餅,呢個每檯叫,好多蟹肉,好好食。鵝肝多士入口即融,都好高質。最後,芝士焗蠔,波菜芝士同煙肉芝士,蠔好creamy 好正😃
海鮮拼盤
招牌蟹餅