2017-11-28 1711 views
嗰日同Mr. C肚子餓,決定過黎食個下午茶。以爲會冇咁多人,點知我錯了。都係好多人,排隊。好彩都唔算好長龍,等咗大概20分鐘啦。點解我覺得呢樹溫馨?佢既裝修好特別,又有好多溫馨提示等等;佢既店員好有禮貌,好願意講解menu上既問題;佢哋店員之間都好融洽咁有講有笑。因爲係下午茶既關係,我同Mr. C都淨係叫咗一人一碗野食同埋一杯飲品share。(入座每人最低消費$35元) 魯肉飯 HK$29我真心覺得呢個魯肉飯好味。魯肉鋪滿飯面,好足料。啲魯肉肥瘦得宜,炆得好入味,又夠淋。啖啖肉。佢哋用既係珍珠米,米身一粒粒,不會太淋亦唔太硬身。台南擔仔麵  HK$35呢個係Mr. C點既。我個人覺得就普通左少少。味道唔特出。份量又真係唔係得幾多咁。唯一可讚既係佢隻蝦好爽。相對魯肉飯,比較遜色。胚芽奶茶  HK$25ok好味,正常。我如果下次黎會想試其他既野食。因爲真心想睇下點解都仲咁多人。始終好多我想試既都冇(例如花枝丸,芝士蛋餅,等等)。如過淨係黎食魯肉飯,要排咁耐隊就要再睇睇啦。

魯肉飯 HK$29
魯肉飯

台南擔仔麵  HK$35
台南擔仔麵

胚芽奶茶  HK$25
ok好味,正常。

$45 (Tea)
魯肉飯