2019-06-04 1390 views
早排join左Ruby Tuesday既會員,用左1000蚊入會,之後每次黎食野、飲野都有半價,個會員仲可以有成2年咁長添!其實食2餐已經抵番晒個1000蚊,所以之後個d餐,只係半價就可以食到,抵到爛!咁岩有朋友生日,緊係要出動我呢個會員,同朋友開心share半價啦!講下d野飲先!(都係半價架)呢杯係sangria,不過我叫左係無酒精既zero-proof。呢杯係regular size,對於女仔黎講已經好夠飲,仲飲唔晒添!入面有d蘋果、檸檬,味道係偏向清甜,底度仲有d士多啤梨果蓉,所以飲落去個下有啲果肉咬下,口感都幾好架!見到個杯就知呢杯係mega size。呢杯係Rose lychee punch。一聽個名就知係有瑰玫同荔枝味。一入口個玫瑰味好出好重,可以話係蓋過左個荔枝味。但慢慢飲落就會有淡淡既荔枝味。總括個味道好清,唔太甜。講下d食物啦!叫左個regular size既小食拼盤,可以揀4款小食。我揀左洋蔥圈、雞翼、炸蝦、芝士條。呢幾款除左個雞翼有d細之外,其他炸野都好好味!炸粉唔會太厚,亦都唔會食到成口油。個黃色既honey mustard醬就係我至愛,點咩都咁好味叫左半份既r

講下d野飲先!(都係半價架

講下d食物啦!

叫左半份既ribs,平時食開bbq sauce,今次想有啲唔同,所以叫左honey sauce。半份既ribs都有6,7條,份量唔算少,好彩無貪心叫全份姐
蜜糖汁其實同bbq汁差不多,我食落都係有bbq味,不過係面層多左d蜜糖,鍾意甜甜地既可以試下叫蜜糖汁。d肉就一貫都係咁焾,無牙/阿婆都岩食

呢個係煙肉芝士漢堡。入面有煙肉絲、芝士、牛肉漢堡、洋蔥、生菜、蕃茄、沙律醬。個包有烘過,上台時仲有點脆,所以要趁熱食。待應有問排要幾成熟,我揀了7成,但就全熟給了我。。所以肉質有d老,有d‘鞋’,除左呢點,都不過不失。

新奧爾良海鮮risotto,我叫的時候以為只有蝦,原來仲有一塊龍利柳。蝦同魚都有醃制過,所以都已經鹹鹹地。啲飯偏軟,不太似risotto的口感。醬汁方面,如果可以多一點就更好。

最後係甜品,New York cheesecake。雖然無寫字既服務,但就送左支蠟燭,都算有慶祝生日。個蛋糕芝士味都好重,有啲啲甜。可能已經食得太飽,所以個蛋糕睇落好似好大個,幾個人share就啱啦!