❄️天氣咁凍,令到我地成日都想打邊爐🍲。今日因爲瑪利嘅關係要黎荃灣。❣️近期都愛上左日式打邊爐,如果兩個人去火鍋專門店打邊爐平均都要$300,食嘅種類亦都唔多🙈,因為湯底得兩個人share價錢。相比之下日式火鍋放題就會比較划算。😂🇯🇵日式火鍋放題通常都係分咗幾種,包括唔同質素嘅肉類、有冇得食刺身同有冇特別食材。🍤今次我搵呢間餐廳見到有炸物,幾與眾不同,所以就揀咗嚟呢度食😗。⛩上到去見到成場都掛住木造嘅留言版,裝修格局都好日本風🇯🇵,環境非常乾淨👍🏼。⭐️出面嘅自助沙律🥗、蔬果、基本打邊爐配料吧嘅嘢食種類都好多。😍⭐️佢仲會有咖喱飯🍛,糖水呢啲熱食。⭐️甜品方面,佢有好多唔同款嘅雪糕🍦,仲有我最喜愛嘅阿波羅雪糕三文治🥪❤️。⭐️最特別嘅係佢呢一個炸物區!先揀好食物,再將食物點漿上粉,之後就放入油到炸。🍤新鮮炸好,再加上係自己整,食起來特別好食。😋黎到要揀好食咩等級嘅套餐,同埋湯底。⭐️我哋今次叫咗個$258 極上安格斯牛小排放題。入面已經包左⭐️特級美國穀飼牛⭐️、普通美國進口牛、豚肉、雞肉、羊肉,仲有刺身任食。🤤🍲湯底我哋揀咗壽喜燒甜醬油湯。⭐️牛肉嘅質素係高,牛肉味重,再配埋壽喜燒湯底,好甜好好味。⭐️刺身

⭐️佢仲會有咖喱飯🍛,糖水呢啲熱食。

🍤新鮮炸好,再加上係自己整,食起來特別好食。😋

黎到要揀好食咩等級嘅套餐,同埋湯底。
⭐️我哋今次叫咗個$258 極上安格斯牛小排放題

🍲湯底我哋揀咗壽喜燒甜醬油湯。
⭐️刺身種類都多,唔會俾得好少,俾到足嘅,質素正常,如果加$20可以食呢個刺身放題係值嘅。👍🏼

食到好飽,結帳嘅時候服務員同我地講會有⭐️Movenpick 雪糕食🍦😍,實在太幸福。

總括嚟講,呢間放題都幾值得去!一來環境又乾淨企理✨,二來食物又多種類,質素都唔差。呢個價錢絕對值得食!
$260 (Dinner)