2019-04-20
今日响炮台山同個客開會,一於就找附近返工個好姊妹放工後一齊晚餐。 問佢附近有咩西餐好食,佢就帶我去到她公司AIA後面條街既一間西餐廳,店內樓底高,燈光環境舒適,啱哂我地食野同傾計見到個menu 有pizza 揀,我就叫左個叫 Napoli 既 薄pizza試下 $148,呢個pizza 我覺得最特別係上面d銀魚柳粒,當清香既芝士配上銀魚柳的咸香,令我覺得對比很強烈而整體又唔會太咸 真係好正! perfect match !尤如 咸魚蒸肉餅般咁夾。另外我仲叫左個 松露牛肝菌意大利飯Risotto ai Funghi $158,我本人由於好鐘意食松露 所以一定要試下,當侍應一放在枱面時 松露獨特既芳香即時飄到我的鼻子,牛肝菌口感肥厚,雜菌份量適中,意大利飯軟硬程度也是剛剛好。我們坐的座位旁邊有張美食圖片是:西班牙伊比利亞黑毛豬配烤紅椒堅果醬$288,賣相覺得幾靚所以就order 左一份。 實物同相片都係一樣咁靚,侍應推介我們吃七成熟,而我地就叫左份全熟的。 豬肉即使全熟都係唔硬,煮得啱啱好 豬既脂肪略略滲透在肉裡面 即使唔點醬汁都係唔錯,而我姊妹就比較鐘意食濃味d,所以佢就點醬食,我都試
我們坐的座位旁邊有張美食圖片是:西班牙伊比利亞黑毛豬配烤紅椒堅果醬$288,賣相覺得幾靚所以就order 左一份。 實物同相片都係一樣咁靚,侍應推介我們吃七成熟,而我地就叫左份全熟的。 豬肉即使全熟都係唔硬,煮得啱啱好 豬既脂肪略略滲透在肉裡面 即使唔點醬汁都係唔錯,而我姊妹就比較鐘意食濃味d,所以佢就點醬食,我都試過點醬食,賣相同味道的確更上一層樓。
幾時都話女人有兩個胃,食完正餐,另一個胃就想食甜品,所以我地就叫左椰子味 同 紅莓 味道 既意大利雪榚 $45/每款,紅莓味-酸酸甜甜内有點果肉,椰子味-清香有椰絲粒粒 兩款雪榚都好有口感好正,值得推介! 如果唔係之前食左咁多野,我都想叫 窩夫配意大利雪樣😋 唯有下次再黎過啦~*
今餐非常滿足😌,唔係好姊妹推介都唔知後街有好西吃。