2018-03-11
今晚想找個地方hea幾個鐘坐低慢慢食個晚飯,就諗起去打邊爐任食。突然想起杏花邨有間稻香,就打去問下幾錢,嘩,以為聽錯,話8點攞飛,8點半已經係“宵夜時段”,$138一個人,仲可以食到11點。。。二話不說,即刻揸車到杏花邨7點55分剛去到,已經有幾個人排緊隊,我地攞左第4張飛,之後行一行,8點半番到去,已經好多人係度等緊入坐。原來好多人係book左位。安排了坐房內,更good,靜好多,一坐低就落單啦,我與友人主力都係牛、魚、菜、蝦、蜆。。。encore完encore再encore,$138既質素真係抵到爛,服務也不差,個個服務員都笑容滿面,好有禮貌。唯一要壇既係,第一轉tick左蝦,來了4隻,好快再落第二張單,已經話蝦無哂了!整晚食得好好好滿足,兩個人賣單都係$303!!!!! 仲有得免兩小時泊車!!!