2018-07-30
朋友知道我想食壽司同魚生類嘅野,於是我地約嚟食元氣壽司。我其實好少食元氣,因為比較貴,通常真係好想食迴轉壽司嘅話,我會選擇爭鮮,想知我對爭解嘅感想可以睇番我之前嘅食評😆我地1:00左右嚟到,以為食lunch嘅時間會好多人,點知我地嚟到等都唔駛等,可以直接入去。入到去佢地安排咗我地同人搭枱,座位比較窄,有種肥少少都坐唔入嘅感覺。佢lunch有3個set可以揀,我同朋叫咗一個set c share,另外再拎咗幾碟壽司。個餐包咗一碟刺身,一碗mini魚生飯,3舊炸雞,一碗烏冬同一個沙律。刺身包括2舊三文魚,1舊吞拿魚同1隻蝦,刺身厚切,亦非常新鮮,果然一分錢一分貨。魚生飯亦都好食,帶子同樣厚切,北寄貝爽口,好滿足。烏冬同沙律味道普通,炸雞味道就麻麻。另外我地仲拎咗3碟壽司,加州卷外面鋪滿蟹籽,唔錯。另一款卷物中間包咗芝士,我就覺得唔太夾。我地仲拎咗熟蝦壽司,上面鋪咗芝士醬,依款味道上比較夾。)